Diari Més

La tarragonina Maria Fort aspira a guanyar el concurs Covers de Flaixbac

La violinista i cantant és finalista del concurs i ha estat escollida pel vot popular entre més de 500 aspirants

Imatge de Maria Fort.

La tarragonina Maria Fort aspira a guanyar el concurs Covers de FlaixbacCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La violinista i cantant tarragonina Maria Fort s’ha classificat per disputar la final del concurs Covers, que organitza l’emissora de ràdio catalana Flaixbac i en el qual han participat més de 500 persones que van presentar les seves versions de cançons. Fort és una de les quatre finalistes i l’única que ha estat escollida per votació popular, mentre que els tres restants ho han estat pel jurat del concurs.

Fort lluitarà per la victòria amb una versió de la cançó Super trouper, del mític grup suec Abba. En el minut que dura la peça presentada a concurs «toco el violí i la guitarra, i faig sis veus, la de solista i els cors», ha explicat a aquesta redacció. Els covers són versions que, de forma habitual, utilitzen la base musical original, però en el cas de Fort «està feta per mi», ha remarcat.

Les votacions en línia que donaran el nom del guanyador del concurs s'han iniciat dimarts a la tarda i finalitzaran a les 20 hores de dimecres. Fort ha explicat que per poder votar, mitjançant Instagram, s’ha d’accedir a @flaixbacoficial «i clicar en una rodona amb la foto de perfil de l’emissora».

Els premis que s’endurà el guanyador de l’edició d’aquesta iniciativa són un kit de gravació professional, l’enregistrament de la versió portada a concurs en un estudi professional, participar en un programa de suport a càrrec d’un mentor i actuar en un acte oficial de Flaixbac.

Maria Fort estudia a l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb seu a Barcelona, on fa quart curs d’interpretació clàssica i contemporània de violí, així com cant de jazz i música moderna amb la professora Ana Finger. També ha estudiat a l’Escola Municipal de Música de Tarragona i al Conservatori Professional de Música de Vila-seca. A més del violí, el seu primer instrument, també «toco la guitarra, i el piano, i acabo de comprar-me un ukelele», ha comentat.

Fins a arribar a la final, Fort ha concursat amb versions de Vinc d’un poble, de Judit Neddermann, d’Inevitable, d’Oques Grasses, i de People help the peoble, de Birdy. Algunes de les interpretacions han estat a cappella.

Fort es va inscriure al concurs «perquè m’ho va dir un conegut i, com que havia fet un vídeo telemàtic amb un amic, el vaig presentar». «La meva sorpresa va ser en rebre un correu de l’emissora dient que m’havien escollit per participar», ha dit. La violinista i cantant va subratllar que, «en cas de no guanyar, estaré contenta per haver arribat a la final». El concurs «m’ha ajudat a donar-me a conèixer a Catalunya: amics meus no sabien que cantava». La gravació de totes les peces que ha presentat a concurs i que li han permès superar fases fins a arribar a la final s’ha fet a casa seva, a Tarragona, «amb l’ajuda del meu pare». Fort ha invertit moltes hores en aquest projecte i, com assegura, «m’ho he passat molt bé fent les composicions, els vídeos –d’un minut de durada– i cantant». En les votacions a la semifinal va superar altres sis candidats. «Estic molt satisfeta pel fet que he arribat a la final gràcies als vots de moltes persones que han pogut conèixer el meu treball».

tracking