Diari Més

Part Baixa

L'Ajuntament de Tarragona vol posar una nòria a la plaça dels Carros aquest estiu

La proposta ha de ser aprovada pels veïns, que la veuen amb bons ulls

Imatge d'arxiu de la Plaça dels Carros.

La CUP proposa impulsar un Mercat de Pagès a la Plaça dels CarrosMaps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat a l’Associació de Veïns Barri del Port la proposta d’instal·lar una nòria a la plaça dels Carros. El projecte està molt avançat, ja que la previsió és que estigui activa els mesos de juliol i agost. L’alcalde Pau Ricomà ha manifestat aquest dimarts a aquesta redacció que «hem buscat diverses ubicacions i creien que, per espai, la de la plaça dels Carros és la millor». A més, la presència de l’atracció contribuiria a «dinamitzar el comerç» de la Part Baixa. Ricomà ha apuntat que la nòria «només estarà dos mesos i sempre que els veïns estiguin d’acord». «Volem saber la seva opinió», ha subratllat, qui ha indicat que la plaça dels Carros «és una bona opció». L’Ajuntament ha estudiat altres indrets per procedir a la instal·lació de l’atracció, però les ha desestimat per diversos motius. Un d’aquests indrets era la Rambla Nova, segons ha pogut saber aquesta redacció, espai que hauria estat descartat pel mateix Ajuntament.

Preocupació pels horaris

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Veïns Barri del Port, Carme Puig, ha comentat que la majoria de veïns que ja han estat consultats per l’entitat han donat el seu vistiplau, però per conèixer l’opinió del major nombre de persones «hem obert una votació al blog de l’associació». «Com més gent hi participi, millor», ha dit.

Abans de prendre un posicionament definitiu i traslladar-lo al govern de la ciutat, la presidenta de l’associació demanarà a l’Ajuntament que expliqui aspectes del projecte concrets, «com l’horari de funcionament, ja que volem que la nòria no afecti el descans dels veïns».

Puig ha remarcat que l’empresa que instal·li l’atracció «ha de ser d’aquí, ja que el sector dels firaires ho està passant molt malament per la COVID-19 i aquesta seria una manera d’ajudar-lo». La nòria «podria portar gent al nostre barri i ser bona per al comerç, que també s’ha vist afectat per la pandèmia», ha comentat. Puig ha afegit que «hem d’acabar d’estudiar la proposta perquè volem que es garanteixi el descans dels veïns del barri».

tracking