Diari Més

Turisme

L'Ajuntament de Tarragona veu «amb bons ulls» l'aparcament d'autocaravanes

La proposta, a càrrec de la promotora Maroem Serveis, ha hagut de reformular-se i treure’n les dutxes i altres equipaments per als usuaris

Els terrenys de la finca on s'ubicarà l'aparcament d'autocaravanes, a la Muntanya de l'Oliva.

L'Ajuntament de Tarragona veu «amb bons ulls» l'aparcament d'autocaravanesJosep M. Llauradó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarraco Camper Park és el nom triat per l’empresa promotora Maroem Serveis per al nou aparcament d’autocaravanes de la carretera del Pont d’Armentera, entre el barri de Sant Pere i Sant Pau i el centre de Tarragona. El projecte, en període d’exposició pública, ha rebut el vistiplau de l’Ajuntament de Tarragona. El regidor d’Urbanisme Xavi Puig explica que «ho veiem amb bons ulls i en fem una valoració positiva». «Tarragona ha patit històricament de la falta d’un equipament per acollir les autocaravanes», continua, «volem facilitar la iniciativa empresarial».

El projecte no és nou, se’n va presentar un de semblant al setembre de 2018, però amb «errors rellevants» que van impedir que proseguís el seu tràmit. Si els terminis van bé, el permís d’obra podria arribar al pròxim mes de setembre, prèvia autorització de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat. Entre els requisits que ha hagut de complir el projecte és retirar els cartells publicitaris de la finca, «il·legals» segons el regidor, respectar la major part dels arbres i, el que els va entrebancar ara fa dos anys, no se’ls permet construir dutxes i altres serveis per als usuaris. Sí que tindran, però, una caseta de vigilància i de control d’accés.

Es tracta d’un «aparcament» i no d’un càmping que oferirà lloc d’estacionament, previ pagament, a «només autocaravanes». Es descarta, doncs, segons R. M. (Maroem Serveis) que pugui funcionar com un aparcament de turismes o de turismes amb caravana. Malgrat que legalment, en ser un espai privat, «no hi ha un límit de temps», l’empresa promotora preveu que com a molt s’hi pugui deixar el vehicle entre 24 hores i 48. «Serà només per passar el dia a la ciutat i també oferirem servei d’aigües grises i negres», informa l’empresa.

L’accés al terreny, que té 14.388 m2, es farà pel camí de l’Oliva i serà el mateix d’entrada que de sortida. La finca forma es troba a la part defensiva de l’Oliva. Entre la seva flora hi ha pins, oliveres, espígol, garrofers o llentiscles, i antigament els seus terrenys estaven llaurats en diferents terrasses. A la part alta del turó es va construir al segle XVIII el fortí de l’Oliva, una de les fortificacions que van tenir un paper destacat en el setge napoleònic de la ciutat el 1811. El solar està dins l’àrea de protecció de les restes d’aquest fortí i limita a l’oest amb el Mur del Fortí i la Mina de l’Arquebisbe.

L’empresa, en el projecte, apunta que un aparcament d’aquestes característiques és «una demanda molt alta, sobretot per a turistes que provenen de països del nord i centre d’Europa i d’Itàlia i que viatgen fent ruta». A més, detallen que «no és un espai per acampar, no es permet la instal·lació de tendes de campanya i no s’organitzen activitats». El projecte es divideix en dues fases, una que habilitarà 36 places d’aparcament i que engloba 1.303 m2, i una segona fase amb 51 places, en 1.841 m2.

Precisament la setmana passada l’Ajuntament va clausurar el solar que des de fa anys es feia servir –al costat del Fortí de la Reina i del Miracle– com a aparcament irregular d’autocaravanes. La mesura, segons fonts municipals, s’ha pres per aquest estiu i es fa per controlar l’aforament a les platges per les mesures sanitàries.

tracking