Diari Més

Ensenyament

L'AMPA protesta pel retard en les obres de la nova Escola Arrabassada

Prop de 150 persones, entre pares i nens, s'han concentrat aquesta tarda amb pancartes per demanar que s’accelerin les obres a la plaça de la Font

La concentració a la plaça de la Font va aplegar prop de 150 persones vinculades a l'escola.

L'AMPA protesta pel retard en les obres de la nova Escola ArrabassadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La paciència dels pares d’alumnes de l’Escola Arrabassada s’està esgotant per l’endarreriment en les obres de construcció del nou centre escolar. Prop de 150 persones, entre pares i alumnes, han portat la seva queixa a la plaça de la Font aquestatarda. Els concentrats han mostrat pancartes en les quals es podien llegir lemes com «Arrabassada abandonada». L’objectiu de l’acció ha estatdonar visibilitat i protestar pel retard de les obres.

El mes de juliol de l’any passat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va assegurar que el nou edifici estaria en funcionament el curs 2020-2021, però l’estat d’execució del projecte no ho farà possible. La presidenta de l’AMPA, Arianna Ciurana, ha manifestar avui que «les obres finalitzaran l’any vinent i l’escola estarà en funcionament el curs 2022-2023». Ciurana ha comentat que «fa tres setmanes vam parlar amb el director dels Serveis Territorials d’Educació, Jean Marc Segarra, qui ens va dir que no sabia quan acabarien les obres d’aquesta escola que pensem està maleïda». La presidenta de l’AMPA ha remarcat que la trobada va ser cordial i Segarra «es va posar a la nostra disposició», però el cert és que «les obres avancen amb lentitud». «Hem demanat a Segarra que ens informi puntualment de l’estat del projecte i s’ha compromès a fer-ho, cosa per la qual li estem agraïts».

Ciurana ha apuntat que, després de l’aturada a causa de la pandèmia de la COVID-19, es van reprendre les obres «però el ritme és justet, ja qui hi ha entre sis i vuit treballadors, molt poca gent per un projecte com aquest, que és la construcció d’un nou edifici». Ciurana ha afirmat que «en alguna ocasió algun veí va veure que només hi havia un treballador». Ciurada ha recordat que «l’estiu passat les obres van estar aturades quatre mesos i mai hem vist molta gent treballant».

Catorze anys en barracons

El nou edifici de l’escola Arrabassada està pressupostat en prop de 4 milions d’euros i s’aixeca en un lloc diferent d’on hi ha els barracons, que des de fa catorze anys acullen els estudiants de la zona. Fa gairebé un any el conseller Bargalló va dir en una visita d’obres que la nova escola satisfarà «totes les necessitats d’un projecte educatiu sòlid i innovador», però el cert és que el temps passa i els alumnes segueixen en barracons.

Ciurana no descarta noves mobilitzacions si el projecte no avança com esperen que ho facin els membres de l’AMPA de l’escola. Mentrestant, s’ha creat una comissió específica per gestionar accions reivindicatives com la que aquesta la tarda ha tingut lloc a la plaça de la Font. Com hadit Ciurana, els veïns de la Vall de l’Arrabassada, principals destinataris de la nova escola, «hem tingut molta paciència però tot té un límit», i ha apuntat que disposar del centre escolar projectat ja fa uns anys en uns terrenys pròxims a les instal·lacions del Club Gimnàstic és un fet de «justícia i de dignitat educativa».

Alumnes de curta edat han participat en la concentració d’aquest dilluns i han corejat lemes a favor de la finalització del projecte, junt amb els pares que no han dubtat a fer escoltar la seva veu a pocs metres de distància del Palau Municipal.

tracking