Diari Més

Policial

Condueix begut per l'A-7 a Tarragona i posa en perill la vida d'un mosso

L'agent ajudava a un conductor a canviar la roda de la seva autocaravana

La furgoneta va envestir els triangles i els cons de senyalització.

Condueix begut per l'A-7 a Tarragona i posa en perill la vida d'un mossoMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un homede 38 anys i de nacionalitat belga ha estat detingut aquest diumengecom a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària i un altre per conduir sota els efectes de l’alcohol. Els fets van passar al voltant de les 9 del matí, quan els agents van observar una autocaravana aturada al punt quilomètric 1153 de l’autovia A-7 en sentit Barcelona, en concret a l’extrem final del carril d’incorporació dels vehicles procedents de la sortida de l’autopista AP-7. En comprovar que el vehicle tenia una roda punxada, els mossos van habilitar immediatament una zona de seguretat amb triangles i cons, així com amb els llums rotatius del mateix vehicle policial.

Mentre un dels agents ajudava el conductor del vehicle avariat a canviar la roda punxada, l’altre es va col·locar a l’inici de la zona de seguretat per indicar als usuaris de la via que havien de canviar de carril i reduir la velocitat.

Minuts després, una furgoneta que s’apropava a gran velocitat va ignorar les indicacions i advertències del mosso, i va continuar pel mateix carril sense desviar-se fins que va envestir els triangles i els cons de senyalització i va estar a punt de col·lidir amb l’autocaravana, posant en greu perill l’agent i el conductor que estaven canviant la roda.

La furgoneta va continuar la marxa a gran velocitat, moment en què els agents van demanar reforços per poder continuar assistint al conductor de l’autocaravana accidentada i iniciar la persecució de l’infractor, el qual no va fer cas a les senyals acústiques i lluminoses dels mossos per tal que s’aturés.

Al quilòmetre 1156,5 de la carretera N-340a, a la Canonja (Tarragona), els agents van aconseguir aturar el vehicle i van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. L’home va triplicar la taxa d’alcoholèmia permesa, en donar un resultat de 0,86 mg/l en la prova que li van fer. Va quedar detingut i els mossos van immobilitzar-li el vehicle.

El detingut va declarar en seu policial amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit.

tracking