Diari Més

Successos

Els Mossos detonen un artefacte trobat a la platja de l'Arrabassada

Un bañista ha localizado en el agua un objeto que, según se ha sabido, está vinculado a un submarino

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La platja de l’Arrabassada ha estat desallotjada parcialment la tarda d'avui dilluns, quan un banyista ha trobat surant a l’aigua un artefacte amb aspecte d’estar relacionat amb l’activitat militar. El noi, de 16 anys, l'ha dipositat en la caseta de la Creu Roja, des d’on s'ha donat avís a la Guàrdia Urbana de Tarragona i als Mossos d’Esquadra. L’artefacte era una bombeta antisonar que s’utilitza per a llançar des dels submarins. La missió del mateix és dificultar la seva localització mitjançant la generació de senyals de ressò amb bombolles d’hidrogen. És una mena de cimbell que usen els submarins per a evitar ser localitzats pel sonar dels vaixells.

La troballa de la bombeta s'ha produit al voltant de les 17 hores de la tarda i, ràpidament, s'ha procedit a desallotjar els usuaris que ocupaven la zona central de la platja i que es trobaven en un espai d’uns cent metres. Els banyistes han pogut continuar en altres espais de la platja.

Dos artificiers dels TEDAX dels Mossos d’Esquadra han arribat a l’Arrabassada a les 17.40 hores per analitzar l’artefacte. Després de gairebé dues hores d’investigació, els cossos de seguretat han decidit desallotjar la platja per complet, un cop s'ha deciditdetonar la bombeta antisonar localitzada unes hores abans a la mateixa arena de la platja.

Un cop adoptades les mesures de seguretat pertinents, i ja la platja sense cap usuari, s'ha procedit a la detonació de l’artefacte. Primer s'han sentit unes sirenes d’avís, com estableix el protocol i, a continuació, el soroll produït per l’explosió controlada pels TEDAX.

Tot i la presència de l’artefacte a la caseta de la Creu Roja i del fet que s'ha acordonar una part important de la platja, els usuaris no han perdut la calma i s'han mantingut a l’arena com si res. De fet, passats els primers minuts des de la troballa de l’artefacte, quan molts banyistes han mostrat la seva curiositat pel que estava succeint, la normalitat s'ha apoderat dels usuaris de la platja. Només algunes persones que transitaven pel passeig i que detectaven la presència d’agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, i pel fet que un sector de la platja estava acordonat, preguntaven què estava passant. Aquest ha estat el cas d’un grup de joves que, des del passeig, volien arribar fins al canal nàutic, localitzat precisament davant de la caseta de la Creu Roja, que s'han mostratcontrariats quan se’ls ha comunicat que no podien accedir. Per fer temps, han decidit anar a una de les guinguetes de l’Arrabassada.

Imatge de l'artefacte trobat.

Desallotjada la platja Arrabassada per la troballa d'un artefacte explosiuMossos d'Esquadra

Imatge dels Tedax a la platja Arrabassada.

Acordonada la platja Arrabassada per la troballa d'un artefacte explosiuDiari Més

Imatge de la platja Arrabassada totalment desallotjada.

Desallotjada la platja Arrabassada per la troballa d'un artefacte explosiuDiari Més

tracking