Diari Més

Economia

El mercadet torna a Corsini 107 dies després de decretar-se el tancament

Marxants i clients es mostren satisfets pel retorn dels punts de venda, tot i que l’afluència va ser inferior de l’habitual

Juan Benítez, president de Marxants de Tarragona, atén una clienta habitual de la seva parada.

El mercadet torna a Corsini 107 dies després de decretar-se el tancamentCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat 107 des que la pandèmia de la COVID-19 va obligar a tancar el mercadet que plaça Corsini i carrers dels voltants acullen els dimarts i els dijous, fins ahir, quan es va produir la reobertura. El marxant Amadeu Bonet va comentar a aquesta redacció que «l’últim dia que vam venir a Corsini va ser l’11 de març i teníem moltes ganes de tornar». La jornada «ha estat normal pel que fa a vendes, però han vingut menys persones perquè molta gent no sabia que tornàvem aquest dijous», va apuntar. «Clients i marxants teníem moltes ganes de retrobar-nos», va comentar, per afegir que, «amb les mesures de seguretat que hem pres i ajustant les parades d’ample i de llarg, tot ha anat de manera correcta».

Per la seva banda, la també paradista Clementa Suárez va expressar el seu temor per la previsió que apunta que «aquest any no vindran tants turistes», un fet que «notarem en les vendes». A més, va dir que estava «indignada» pel fet que «fins a aquest dijous no hem pogut tornar al mercadet de Corsini, que està a l’aire lliure, i fa un mes que es van obrir els centres comercials». En aquest sentit, «ens sentim discriminats», va dir. Suárez va opinar que «s’ha trigat massa temps a reobrir els mercadets, perquè nosaltres hem perdut un temps molt important». A més, la marxant va remarcar que «a Tarragona paguem unes taxes molt altes, de 2.000 euros al mes per una parada de 8 metres quadrats, quan a Barcelona el preu és més barat».

El president de Marxants de Tarragona, Juan Benítez, va afirmar que «la situació en què ens trobem és complicada i, per això, és important haver tornat al mercadet». Benítez va subratllar que «s’han pres moltes mesures de seguretat, fins al punt que hi ha parades on es desinfecta amb vapor la roba que s’ha provat el client o, com en el meu cas, donem una bossa de plàstic a les persones que volen provar-se unes sabates».

Benítez va expressar el seu «agraïment» a l’empresa municipal de mercats Espimsa «per no haver pres mesures restrictives i sí aquelles que són necessàries per garantir la seguretat dels clients i dels marxants», entre les quals destaca la separació dels punts de venda. Benítez va comentar que «seguirem treballant per millorar la nostra situació i que no ens cobrin les taxes durant sis mesos a partir d’avui –per ahir–», i va anunciar que «aviat tindrem una reunió amb l’alcalde Pau Ricomà per parlar de diversos temes que pensem es poden millorar».

«Sempre compro aquí»

En la parada de Benítez es trobava María Sapiña, qui va dir que «tots els anys vinc aquí a comprar sabatilles per a tota la família». «Està bé que s’hagin pres mesures de seguretat per poder tornar a fer vida quotidiana». Per la seva banda, el colombià César Augusto Quintero era la primera vegada que feia compres al mercadet. Resideix a Tarragona des de fa sis mesos. «Aquesta forma de venda també existeix al meu país i em sembla molt bé». Quitero va afegir que «ja teníem ganes de què tornés l’activitat als carrers de la ciutat».

Teresa Valls és una habitual del mercadet de Corsini. «M’agrada i he aprofitat que hagi tornat a obrir per fer unes compres», va dir. «L’enyorava», va apuntar, perquè «sempre que puc dono una volta i si trobo alguna cosa que m’interessa, la compro».

tracking