Diari Més

Conflictes

La Part Alta de Tarragona vol fer front comú contra els okupes i la delinqüència a la zona

El pròxim dimarts, veïns i membres de Farts de Soroll es reuniran per posar en comú la problemàtica i per decidir les accions a realitzar

Els Mossos, amb dos joves al carrer Ferrers, la nit de dimarts.

La Part Alta de Tarragona vol fer front comú contra els okupes i la delinqüència a la zonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La preocupació, la por i la inseguretat continuen creixent a la Part Alta. Els veïns d’aquest barri tarragoní estan completament farts de la delinqüència que s’ha originat a la zona després de l’arribada d’«okupes molt perillosos», segons ells mateixos manifesten, al carrer Ferrers. Concretament, les ocupacions que s’han produït en els números 7, 37 i 41 d’aquesta via, amb entre 20 o 30 persones que viuen en casa aliena, estan fent la vida impossible als veïns.

Per tots aquests motius, alguns habitants de la Part Alta han decidit passar a l’acció i fer front comú contra aquests okupes i contra la delinqüència que s’està convertint en el pa de cada dia. Han pres la determinació de convocar una reunió, prevista per al pròxim dimarts a la tarda, en la qual posaran damunt de la taula tota la problemàtica i, a més, buscaran fer front comú davant de tot el que està succeint a la zona.

«Robatoris, violència, intimidació i por» són alguns dels fets que passen dia a dia a la zona, tal com detalla el mateix veí, el qual prefereix no revelar el seu nom «perquè tenim por i per seguretat».

Aquesta reunió tindrà diversos punts. No està convocada per cap associació de veïns, sinó per gent de la Part Alta que «estem cansats del que està passant», tal com detalla el mateix veí. També hi farà acte de presència Farts de Soroll, una plataforma formada per veïns que representen un gran sector de la Part Alta. Un dels punts a tractar serà la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Un altre veí afectat recorda que «la nostra relació amb els cossos de seguretat és molt bona i volem col·laborar amb ells el màxim possible fins que aquesta gent marxi o ens deixi viure tranquils». Aquest veí també ha preferit no revelar el seu nom per la seva seguretat.

Els incidents són constants a la Part Alta i, segons el primer dels dos veïns consultats, va detallar que «durant la nit de Sant Joan, novament, hi va haver aldarulls. Tres Mossos d’Esquadra, que van arribar amb una furgoneta, van identificar dos joves magrebins, els carrers feien por». Aquest diari es va posar en contacte amb els Mossos, però no tenien constància de cap situació greu. El que sí que fan diàriament patrulles ARRO de la policia catalana són funcions de patrullatge a la zona per intentar oferir seguretat a uns veïns que, conscients de l’ajuda, ho troben insuficient i s’acullen «al jutge, desitgem que prengui una decisió el més aviat possible i que faci fora de les cases a aquests okupes que no ens deixen viure».

tracking