Diari Més

Política

La Coordinadora d'Entitats de Tarragona vol que s'activi el Consell Ciutadà

La CET demana més fluïdesa amb el govern

Façana de l'Ajuntament de Tarragona.

Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) creu que el govern de la ciutat no pot allargar en el temps la posada en marxa del Consell Ciutadà i els Consells de Districtes. El seu president, Ángel Juárez, va manifestar ahir dilluns a aquesta redacció que «fa anys que demanem un Ajuntament més pròxim al ciutadà que faciliti la participació dels tarragonins». Juárez va dir que el Consell Ciutadà jauria estat molt positiu en aspectes relacionats amb la pandèmia de la COVID-19 i «per parlar de l’estat de les platges en aquesta temporada d’estiu». Juárez va dir que «és necessària una comunicació fluida, però la realitat és que en un any la CET, que aglutina més d’un centenar d’entitats de tota mena, com associacions de veïns i sindicats, només s’ha reunit una vegada amb l’alcalde Pau Ricomà».

El president de la Coordinadora va assegurar que «en altres ajuntaments funcionen molt bé els consells ciutadans i el de Tarragona ho podria copiar». «Hi ha un curtcircuit entre la ciutadania i el govern municipal», va afirmar Juárez, qui va dir que «hi ha consells municipals dels quals forma part la CET i fa dos i tres anys que no ens han cridat per fer una reunió».

Per altra banda, Juárez es va mostrar pessimista amb relació a l’efectivitat dels consells de districte. L’alcalde Ricomà va anunciar recentment que es treballa en una prova pilot per començar amb un consell de districte abans que finalitzi aquest any. El president de la CET va comentar que, «en el seu moment, vaig dir que pensava que no serien efectius, i espero equivocar-me, però la veritat és que tinc molts dubtes». En aquest context, va afegir que «els polítics han de donar més veu als ciutadans, que són per qui governen, i escoltar les propostes que els poden arribar des de la societat civil».

tracking