Diari Més

Seguretat

«Ens sentim amenaçats, vigilats i perseguits per culpa dels okupes»

Veïns de la Part Alta de Tarragona asseguren viure «atemorits» per les ocupacions dels números 7, 37 i 41 del carrer Ferrers

El carrer Ferrers ha patit ja tres ocupacions.

«Ens sentim amenaçats, vigilats i perseguits per culpa dels okupes»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de la Part Alta de Tarragona asseguren estar vivint un infern des de fa moltes setmanes a causa de les ocupacions que s’han produït en un dels seus carrers. Un d’ells, que ha preferit no revelar el seu nom perquè assegura estar «atemorit», ha declarat a aquest mitjà que «ens sentim amenaçats, vigilats, perseguits i vivim situacions d’una violència molt salvatge» a causa de les ocupacions que es van començar a produir a partir del mes de març i que ja s’estenen als números 7, 37 i 41 del carrer Ferrers de la ciutat tarragonina.

Les denúncies i trucades als cossos policials són constants, però, de moment, tant Guàrdia Urbana com Mossos d’Esquadra tan sols es poden limitar a acostar-se a la zona, identificar a les persones que, presumptament, estiguin cometent alguna il·legalitat i esperar que el jutge mogui fitxa per a desallotjar aquestes persones, entre vint i trenta, que s’han instal·lat en tres habitatges de la mateixa via i que, segons els veïns, els estan fent la vida impossible.

«El problema no és tan sols que hagin ocupat cases, sinó que són violents. Hem detectat que podrien estar venent drogues, han intentat forçar cases amb gent a l’interior, he escoltat també que van robar un patinet a un nen a cops de peu», un seguit de situacions que han posat en estat d’alarma a una zona de la ciutat molt concorreguda i que compta amb molt de moviment tant entre veïns com a nivell comercial.

Veure-hi vehicles policials és habitual en el dia a dia a la zona. Per posar un exemple, «fa una estona hem vist com estaven trencant una finestra», explicava el mateix veí a aquest mitjà, qui lamenta que «l’únic que podem fer nosaltres és tirar d’Ajuntament, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra». Els actes vandàlics dels okupes van més enllà i també afecten, segons el veí, al mobiliari urbà: «Hem vist com robaven cadires en un restaurant i se’ls emportaven als edificis dels números 7 i 41». A més, el mateix veí pot afirmar que «no són gent que ha passat pel Centre de Menors de Tarragona, per tant, qui els ha portat aquí?».

Un altre veí de la zona també lamenta que «estem envoltats de delinqüents, traficants i gent de mal viure. La sensació d’inseguretat és màxima i, tot i que la policia acudeix quan els truquem, no volen marxar i continuen a la seva». Aquest veí del carrer Major sentencia que «són una molèstia constant i no hi ha dret el que ens estan fent».

La policia ho sap

Tant els Mossos com la Guàrdia Urbana tenen coneixement de tots aquests fets i asseguren que estan actuant diàriament a la zona. Segons asseguren fonts de la policia autonòmica, «tenim constància que hi ha ocupacions en aquestes adreces i que aquestes han comportat problemes de convivència amb els veïns». Segons les mateixes fonts, aquestes ocupacions van ser «denunciades fa aproximadament un mes» i que s’estan seguint tots els tràmits legals perquè els propietaris puguin recuperar els seus habitatges, que els van prendre per la força.

Tots els caps de setmana, els Mossos d’Esquadra realitzen un patrullatge per la Part Alta i ho fan efectius dels ARRO. «Ho fem entre la tarda i el vespre, que és la franja horària on més trànsit de gent hi ha», apunten des dels Mossos.

El dispositiu VIBIO

Des dels Mossos recorden que a la Part Alta es va posar en marxa, a finals de l’any passat, el dispositiu VIBIO, conjuntament amb la Guàrdia Urbana. Tots dos cossos policials vetllen per la seguretat dels veïns i, segons les fonts consultades de la policia autonòmica, «el VIBIO ha permès reduir en més d’un 20% els fets delictius a la Part Alta». D’aquesta manera, «es continuarà duent a terme durant tot l’estiu», sentencien els Mossos.

En la mateixa línia s’expressa Manel Castaño, regidor de Seguretat Ciutadana de Tarragona. «Som conscients que aquest és un problema important pels veïns i hi estem molt a sobre, tot i que no podem avançar gaire fins que no es produeixin actuacions judicials», lamenta el regidor. Castaño apunta que s’han reunit amb els veïns i que «on hi ha una major problemàtica és en el número 7».

Un vehicle dels Mossos a la zona, aquest passat diumenge.

«Ens sentim amenaçats, vigilats i perseguits per culpa dels okupes»Cedida

tracking