Diari Més

Neteja

L'eliminació de 119 illes de contenidors soterrats a Tarragona s'adjudica per 322.605 euros

Fa temps que l’Ajuntament vol suprimir uns elements que han arribat a l’obsolescència

Una de les 119 illes de contenidors soterrats que hi ha distribuïdes per la ciutat de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona inicia el procés de licitació de la supressió de 119 illes de contenidors soterratsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat a l’empresa Auxiliar de Firmes i Carreteras (AFICSA) el projecte d’eliminació de 119 illes de contenidors soterrats distribuïts per tot el terme municipal. Dues empreses van presentar les seves propostes. A més d’AFICSA, també ho va fer GICSA. El contracte ha estat adjudicat per un import de 322.605 euros. L’empresa guanyadora de la licitació disposa del termini de tres mesos per executar les obres. Els contenidors soterrats seran substituïts per altres de superfície.

El projecte licitat per l’Ajuntament inclou l’extracció de les 119 illes distribuïdes, el reompliment de la fosa i la posterior reparació de voreres i calçades. La reparació de voreres afectarà espais on hi ha 78 illes, i la de la calçada a trenta unitats. Tres illes van ser suprimides uns mesos enrera. Cal recordar que algunes illes mai han entrat en funcionament perquè, en el seu moment, es van col·locar en zones de Tarragona sense habitatges, com la que hi ha al carrer Josep Maria Alomà Sanabras, localitzat en les proximitats de l’Hospital Joan XXIII.

La substitució dels contenidors soterrats és un projecte que l’Ajuntament arrossega de fa temps. El juliol del 2016 es va anunciar la liquidació de 95 illes, argumentant el fet que estaven obsoletes i que, a causa de filtracions d’aigua a l’interior de la fosa i als mateixos contenidors, feien mala olor. El desembre del 2017, l’equip de govern municipal, format en aquell període per PSC i PP, va anunciar la seva intenció de procedir a la substitució dels contenidors soterrats, fet que hauria de produir-se en qüestió d’uns pocs mesos. No obstant això, el projecte va patir diversos endarreriments, fins que finalment es durà a terme en els pròxims mesos, amb la previsió que la substitució dels contenidors soterrats per altres de superfície estigui enllestida, a tot tardar, a inicis de la pròxima tardor. Aquell mateix any, l’Ajuntament va reconèixer que deu illes de contenidors havien arribat a l’obsolescència sense haver estat estrenats. Algunes encara conserven el precinte, mentre que altres van ser utilitzades per persones tot i estar inhàbils. La majoria d’aquestes illes es van construir entre els anys 2006 i 2007.

tracking