Diari Més

Els parcs infantils de Tarragona reobren després de gairebé dos mesos i mig

El regidor d’Espais Públics, Xavi Puig, apel·la a «la responsabilitat de pares i mares pel correcte compliment de les mesures de seguretat»

Aspecte de les zones d'esbarjo per infants de la ciutat d'ençà que es va decretar l'estat d'alarma.

Els parcs infantils de Tarragona reobren després de gairebé dos mesos i migDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona reobre, a partir de demà, els parcs infantils de la ciutat, de manera que els més petits podran tornar a gaudir del seu espai predilecte per l’esbarjo. Es farà de manera gradual, amb l’ajuda de la Brigada Municipal que anirà traient el precinte dels elements de joc i netejant els més de 115 parcs que hi ha a Tarragona.

«Aquest pas implicarà un esforç important a nivell de desinfecció per part de l’Ajuntament, que es farà almenys un cop al dia, segons la freqüència als parcs», explicava Xavi Puig, regidor d’Espais Públics al consistori. Afegia que hi ha una part fonamental en aquesta reobertura, que és «la responsabilitat de les persones, ara més que mai». En aquest sentit, Puig demana als pares «que hi hagi la màxima implicació per garantir que els nens majors de 6 anys portin la mascareta, per garantir que mantinguin, dins el raonable, la distància social i que portin una bona higiene de mans».

Demà també s’instal·laran als parcs cartells per advertir als usuaris d’aquestes normes d’ús tant en els elements de joc com en els espais comuns, «apel·lant a la responsabilitat dels pares i mares per al correcte compliment d’aquestes, no només per la seguretat dels nens i nenes sinó també per la dels seus acompanyants», va dir també Puig.

L’edil d’Esquerra Republicana va recordar que «vam ser dels primers ajuntaments en prendre la decisió de tancar els parcs infantils, perquè eren un espai molt vulnerable i perquè era un missatge molt potent a la ciutadania perquè es prengués molt seriosament el que estava passant». Puig també va reconèixer que han estat uns mesos amb moltes restriccions pels més petits, «que han fet un esforç molt gran que els haurem d’agrair i que deixaran una petjada en la seva formació i socialització i, per tant, mereixen que els consentim i mereixen recuperar el seu espai d’esbarjo i per compartir». Els primers parcs a obrir seran els d’aquells barris més afluents i la desinfecció seguirà el mateix criteri, deia Puig.

Sobre les moltes queixes de pares i mares sobre el fet que bars i terrasses estiguessin obertes, per exemple, i els parcs infantils seguissin tancats, Puig va admetre que «hi ha hagut imatges de contrastos que han generat contradiccions amb les normes del BOE, però també és cert que la canalla és més desinhibida, a nivell d’higiene, per exemple, i sempre és un element de transmissió vulnerable», i va afegir que «amb això no estic excusant que hi hagi imatges d’algunes terrasses que també puguin generar aquesta sensació de vulnerabilitat».

Per altra banda, els parcs infantils gestionats pel Port de Tarragona van reobrir divendres. Es tracta, concretament, dels dos parcs situats al Moll de Costa, el parc del Serrallo i l’espai per jugar a bàsquet situat també al Moll de Costa. En aquest sentit, el Port va recordar també que cal seguir adoptant totes les mesures de seguretat davant la COVID-19 que marquen les autoritats, com són la higiene de mans, l’ús de mascaretes i el respecte de la distància social. D’altra banda, el Port també va voler fer una crida a la responsabilitat de les persones adultes per extremar el control sobre els infants així com evitar aglomeracions en aquests espais d’esbarjo.

tracking