Diari Més

Investigació

Un estudi de la URV confirma que un antibiòtic veterinari limita la replicació del coronavirus

El Grup de Recerca en Quimioinformàtica i Nutrició de la Rovira i Virgili determina la capacitat inhibitòria del Sarafloxacin

El fàrmac analitzat presenta un nivell elevat de possibilitats d'inhibició de la replicació del virus.

Un estudi de la URV confirma que un antibiòtic veterinari limita la replicació del coronavirus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi del Grup de Recerca en Quimioinformàtica i Nutrició de la URV ha aconseguit demostrar ara que un nou fàrmac, el Sarafloxacin, també té capacitats inhibidores d'un enzim clau en la replicació i la transcripció del virus responsable de la COVID-19

Els resultats experimentals amb la Sarafloxacin han demostrat també que la seva capacitat per frenar la replicació del virus és encara més elevada que els dos fàrmacs antinflamatoris que s’havien validat inicialment dins lainiciativa europea de validació experimental, COVID Moonshot.

Com a resultat de l’estudi de la URV s’havien predit que set dels 6.466 fàrmacs que s’havien detectat després de fer un cribratge computacional podien tenir la capacitat d’inhibir la M-pro, l'enzim clau en la replicació delvirus.

Segons Gerard Pujadas, investigador principal del grup de recerca, aquesta nova confirmació apunta que la metodologia computacional dissenyada a la URV «és altament efectiva per detectar inhibidors de la M-pro en bases de dades moleculars».

Segons afegeix l'investigador, «a banda de per a reposicionar fàrmacs autoritzats, aquesta estratègia computacional també podria ser utilitzada per a buscar nous fàrmacs pel tractament de la COVID-19 en altres bases de dades moleculars».

S’espera que les quatre molècules restants determinades en el cribatge siguin seleccionades properament per comprovar-ne també la bioactivitat.

Trobar fàrmacs que puguin inhibir la infecció causada pel SARS-CoV-2 és un pas essencial mentre s’espera la vacuna que pugui frenar l’expansió del virus.

tracking