Diari Més

Revetlla

Només Tarragona, Mont-roig i Cunit tancaran les platges per Sant Joan

La resta de poblacions de la Costa Daurada les mantindran obertes però no permetran aglomeracions ni fogueres a la sorra

La platja de l'Arrabassada romandrà tancada la nit de Sant Joan, però les guinguetes obertes.

Només Tarragona, Mont-roig i Cunit tancaran les platges per Sant JoanOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona, Mont-roig i Cunit seran els únics municipis de la Costa Daurada que tancaran les seves platges per Sant Joan. Tan sols queda una setmana per la revetlla d’aquest 2020 i els municipis costaners de la demarcació ultimen les mesures de seguretat per evitar aglomeracions a les seves platges, un dels espais predilectes per molta gent per celebrar la festivitat que dona el tret de sortida de l’estiu però on enguany, a causa de la pandèmia, no s’hi podrà accedir amb les mateixes condicions que anys anteriors. És així perquè, tot i que la resta de poblacions de la costa sud de Catalunya no tancaran les platges físicament, sí que controlaran que el públic no s’agrupi en nombrosos grups i no estarà permès ni fer fogueres ni celebrar la revetlla.

L’Ajuntament de Tarragona ja va anunciar la setmana passada que no permetrà l’accés a les platges de la ciutat des de les 20 hores del dia 23 de juny fins al matí del dia 24, tot i que sí que es podrà accedir als passejos marítims i a les guinguetes de la platja de l’Arrabassada, la platja Llarga i la platja de la Móra. En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, que encara no ho ha fet oficial, treballa amb la idea de tancar físicament la platja de Miami. De la mateixa manera, Cunit prohibirà l’accés a les platges del municipi durant la Revetlla de Sant Joan, concretament entre les 20 hores del 23 de juny i les 6 hores de l’endemà.

Per altra banda, la resta de municipis permetran l’accés de públic a les platges però en cap cas es podrà celebrar la revetlla ni amb fogueres ni amb cap mena d’activitat que suposi una acumulació de persones. Segons fonts de l’Ajuntament del Vendrell, les platges de Coma-ruga, el Francàs i Sant Salvador no es tancaran físicament i la Policia Local controlarà que no hi hagi concentracions a la sorra ni se celebrin revetlles. De la mateixa manera, a Roda de Berà tampoc tancaran les platges perquè consideren que no hi ha risc d’aglomeracions, ja que altres anys per Sant Joan tampoc n’hi ha hagut. Les guinguetes però estaran obertes.

Pel que fa a Calafell, el consistori explica que tampoc es prohibirà l’accés a la platja «perquè resulta pràcticament impossible controlar-lo, ja que fa més de 5 quilòmetres de llarg i té molts accessos». També diuen que no tenen els efectius suficients per garantir que ningú hi entri, però sí que es controlarà que la gent que hi hagi compleixi la distància de seguretat i duu la mascareta. A més, les fogueres estan prohibides de fa anys a Calafell per normativa ambiental de les platges i perquè hi ha en vigor la prohibició de fer foc a menys de 500 metres de qualsevol massa boscosa. «Al nostre municipi, fins i tot a les platges, és francament difícil trobar un lloc que estigui a més de 500 metres en línia recta d’un bosc», assenyalen des de l’ajuntament. D’altra banda, Calafell ha suspès tota la programació cultural i festiva fins a principis de setembre.

A Creixell, el consistori no permetrà ni fogueres a la sorra, ni aglomeracions de persones, ni festes multitudinàries, ni cap altra activitat que no respecti les mesures establertes per la COVID-19. No obstant això, els establiments podran romandre oberts fins a les 3 hores de la matinada, sempre complint les mesures de seguretat. Hi haurà vigilància intensiva i es posaran sancions, si s’escau, per tal de mantenir la tranquil·litat dels habitants del municipi, segons informen des de l’ajuntament.

Pel que fa a Altafulla, el consistori està esperant les recomanacions de la Generalitat de Catalunya sobre la revetlla de Sant Joan i, tot i que encara no han decidit si tancaran la platja, asseguren que «tot apunta que no s’autoritzaran ni revetlles ni fogueres». A Torredembarra, en canvi, no està previst prohibir l’accés a la platja i l’ajuntament torrenc ja va anunciar la suspensió dels actes festius per Sant Joan. Segons el consistori, la decisió ve motivada pel «risc de contagi que suposaria aplegar la quantitat de persones que participen en concerts i revetlles, malgrat que les restriccions sanitàries puguin anar-se rebaixant».

La platja de la Pineda tampoc es tancarà el dia 23 de juny. Així ho va decidir l’Ajuntament de Vila-seca, que no permetrà que es facin fogueres a la sorra ni revetlles populars als carrers del municipi. La Policia Local i Protecció Civil controlaran, a més, que la gent compleixi la distància i les mesures de seguretat. Les guinguetes sí que estaran obertes al públic. A Cambrils tampoc es tancarà la platja, mentre no hi hagi una ordre general de tancar-les totes. A més, les fogueres ja es van prohibir abans del confinament.

Finalment, els ajuntaments de Salou i de l’Hospitalet de l’Infant encara no han decidit quines mesures prendran de cara a la revetlla, però tot indica que tampoc es permetran celebracions nombroses a les seves platges per evitar, com en la resta de casos, els contagis de coronavirus.

tracking