Diari Més

Patrimoni

La teulada de Sant Miquel del Pla es troba en mal estat i ha de ser reparada

Un despatx d’arquitectes inspecciona el sostre per encàrrec de la germandat dels natzarens

Vista aèria de la teulada de Sant Miquel del Pla capturada per l'arquitecte Joan Enric Bladé.

La teulada de Sant Miquel del Pla es troba en mal estat i ha de ser reparadaJoan Entic Bladé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La teulada de la nau central de l’església de Sant Miquel del Pla, seu de la Reial Germandat de Jesús de Natzarè està greument afectada per la humitat i la presència de tèrmits, la qual cosa obliga a intervenir-hi en un període màxim de «quatre o cinc anys», va manifestar a aquesta redacció el president de l’entitat, Jaume Sáez. Arquitectes del Despatx Milà han inspeccionat el sector de l’església que requereix intervenció a curt termini. «Van comprovar que hi ha un problema estructural perquè la fusta està podrida», va dir Sáez, qui va anunciar que la germandat ha iniciat les primeres passes per sol·licitar ajudes i subvencions.

Sant Miquel del Pla és propietat de l’Arquebisbat de Tarragona. Fa 33 anys va signar un conveni de cessió amb la Reial Germandat de Jesús de Natzarè per gestionar aquesta església sense culte i les despeses que es generen van a càrrec seu. Fa tres anys es va renovar l’acord per un segon període de trenta anys. Sáez va comentar que «els arquitectes Pep Milà, Joan Enric Bladé i Joan Cabré han agafat amb moltes ganes la proposta de fer el projecte i el seguiment de l’obra».

El president de la germandat va explicar que «un dels problemes que ens plantegem és el fet que l’execució del projecte no es pot fer per fases, ja que afecta la teulada». Sáez va recordar que «les naus laterals» de l’església «són relativament noves i no estan afectades per cap patologia, ja que la germandat va pagar la seva recuperació fa uns trenta anys, quan es va fer càrrec de la gestió de Sant Miquel del Pla».

Petició de subvencions

Tot i que la intervenció a la teulada de la nau central «no ve d’un any», Sáez va remarcar que «s’ha de fer com més aviat millor per una qüestió de seguretat», per la qual cosa «buscarem finançament quan disposem del projecte i demanarem el suport a les administracions per poder fer front a les despeses que generarà la intervenció en aquest patrimoni de la ciutat». «La germandat disposa d’un petit romanent econòmic» que és insuficient. Sáez va remarcar que, «sempre que sigui possible», la intenció de la germandat és «iniciar les obres en el decurs del pròxim any».

Sáez va insistir en la necessitat de posar en ordre la teulada de l’església de la Part Alta, abans que el deteriorament que pateix augmenti el perill. «Cal consolidar la teulada com més aviat millor», va afirmar.

tracking