Diari Més

Mercats

Una dotzena d'informadors ajudaran al Mercat de Bonavista a reciclar millor

La campanya engega aquest diumenge i es col·locaran nous contenidors de residus i caixes

Full informatiu que es repartirà durant en mercat de Bonavista.

Una dotzena d'informadors ajudaran al Mercat de Bonavista a reciclar millorAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir d'aquest diumenge es posa en marxa la campanya que l'Ajuntament de Tarragona l'Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Municipals (Espimsa), han preparat per incrementar el reciclatge de residus al Mercat de Bonavista.

La campanya vol aconseguir reduir la despesa final de la neteja de la zona, que té un cost anual de 100.000 euros. El tractament dels residus a la incineradora que es generen al mercat representen més d'una quarta part d'aquesta despesa.

La campanya, subvencionada per l'Agència Catalana de Residus, és decaireinformatiu però també s'hanestablertmecanismes per a millorar la separació dels residus durant el mercat. Així, ja aquest diumenge hi haurà una dotzena d'informadors que ajudaran els paradistes del mercat ambulant a separar correctament els residus.

Perquèsigui efectiva aquesta separació de la brossa que generen, dins la campanya s'inclou la instal·lació d'un contenidor per cada fracció. Així, les fruiteries i verduleries tindran un contenidor individual d'orgànica i hi haurà contenidors per cartó. En total, seran cinc noves illes de contenidors de fins a nou metres.

D'altra banda, a un dels laterals de l'espai que ocupa el mercat hi haurà un espai exclusiu destinat a les caixes, on els paradistes podran dipositar separadament les caixes de plàstic, decartróo de fusta, ja que són els residus que més volum ocupen.

En el cas de la separació de la matèria orgànica, els contenidors de fruiteries i verduleries portaran un xip per poder portar el registre de cada parada i saber qui recicla correctament i quants residus genera cadascú.

Dídac Nadal, president d'Espimsaassenyalava que, «l'objectiu no és castigar o penalitzar els venedors, sinó formar-los i conscienciar-los sobre una cultura més sostenible».

Una vegada passat el període informatiu, a partir de setembre s'aplicaran unes taxes als paradistes, que pagaran un preu mensual que anirà d'1 € a 55 €, segons el reciclatge que facin. Així, aquells que tinguin un grau de compliment de reciclatge alt (de més d'un 75%) pagaran una taxa simbòlica d'un euro; els que tinguin un compliment del 50% al 74% pagaran una taxa de 27,50 €; el que compleixin entre un 25%-49% pagaran 41 € i els que compleixin menys del 24% pagaran la taxa més elevada, 55 €.

Paral·lelament a aquesta campanya, l'Ajuntament de Tarragona tambéelaboraraun Projecte de Malbaratament Alimentari per repartir el menjar que no s'aprofiti del mercat i que estigui en bon estat a entitats socials i sectors que ho puguin necessitar.

tracking