Diari Més

Delinqüència

Una ocupació al carrer dels Ferrers dispara la inseguretat a la Part Alta

Els ocupes tenen els veïns «terroritzats» i des de l’Ajuntament assenyalen que ja s’ha denunciat i està en mans de la justícia

Entrada de l'edifici del carrer dels Ferrers amb ocupes que generen inseguretat als veïns.

Una ocupació al carrer dels Ferrers dispara la inseguretat a la Part AltaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs dies abans que comencés l’estat d’alarma, el 14 de març, un grup de persones van ocupar il·legalment l’edifici situat al número 7 del carrer dels Ferrers de la Part Alta de Tarragona. Segons els veïns, la situació d’inseguretat a la zona és cada cop major, ja que l’ocupació va acompanyada de delinqüència, baralles i tràfic de drogues. A més, aquest no és l’únic edifici que es troba en aquesta situació al carrer, ja que fa un temps també es va ocupar il·legalment el número 41.

Un dels veïns de la zona, que també té un negoci al barri i que prefereix mantenir-se en l’anonimat, assegura a Diari Més que «tenen la gent terroritzada». Concretament, el número 7 és l’edifici que fa cantonada a les escales d’En Arboç. Segons aquest veí, no es tracta de gent jove, sinó que els ocupes «ja són grans», i lamenta que, coneixent la situació del Rancho Grande, aquesta problemàtica s’estengui d’aquesta manera. «Encara és controlable», defensa però. A més, el veí del barri explicava que ara, després del confinament, és quan aquesta situació d’inseguretat, «que s’està multiplicant a la Part Alta», es farà més evident, i alerta de les conseqüències que això pot tenir en els mateixos veïns, ja que «ara no hi ha turistes a qui robar. És un problema que afecta els veïns, però també el comerç i la restauració, i és un problema de ciutat perquè aquesta delinqüència s’estén a altres barris». En aquest sentit, el veí diu que «em consta que l’Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra en tenen constància i hi estan treballant, però és un problema social, ja que hi ha un sistema al qual paguem impostos però aquesta gent surt dels centres d’acollida sense feina ni papers».

Una altra veïna de la zona, d’edat avançada, també assegura estar «malament». En el seu cas, fa uns mesos, els ocupes del número 41, del mateix carrer dels Ferrers, van intentar entrar a casa seva per la cornisa, pel balcó, però els veïns van poder alertar a temps a la policia i aconseguir que no entressin al pis. «Des de llavors visc amb una por que no m’aguanto», lamenta, nerviosa, la veïna, que afegeix que «ara tinc demanada una porta metàl·lica per posar-la al balcó, que a més a l’estiu l’hauré de tenir tancat». Explicava també que la resta de veïns del carrer es troben en la mateixa situació de por i inseguretat.

Per altra banda, Agnès Llorens, veïna del carrer Cavallers, explica que dies abans del confinament li van intentar robar la seva bicicleta elèctrica. Llorens relata que van ser els treballadors d’un restaurant qui la van avisar que uns nois intentaven forçar-li el pany de la porta d’entrada a casa i que, en arribar, va poder veure que es tractava de MENA, els menors estrangers no acompanyats, però desconeix si són els que ocupen el 7 del carrer dels Ferrers, paral·lel al que viu ella. «No és que em senti insegura al barri però sí que arran d’aquest episodi, que demostra que coneixien que visc allí i m’han vigilat, tinc més por», assegura Llorens.

Sobre la problemàtica de les ocupacions al nucli antic de la ciutat, el president de l’Associació de Veïns de la Part Alta, Manel Rovira, lamenta que «la batalla està perduda». «L’Ajuntament i els Mossos d’Esquadra són conscients de la situació i els tenen fitxats, però en molts casos, si el propietari no ho denuncia, no poden fer res», assegura Rovira. No obstant això, el president de l’entitat veïnal explica que aquest edifici del número 7 del carrer dels Ferrers és el més problemàtic. «Em consta que n’hi ha dos més, un a la plaça de Sant Antoni i un al carrer de l’Arc de Sant Bernat», diu Rovira, dels quals creu que no tenen conseqüències tan negatives pel barri, més enllà de deixar la brossa i andròmines al mateix carrer, en el cas de l’edifici de l’Arc de Sant Bernat.

L’ocupació ja està denunciada

Per la seva banda, el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, aporta una mica d’esperança a la situació. «Pel que fa al número 7 del carrer dels Ferrers, ja hem contactat amb el propietari i ha denunciat l’ocupació il·legal, el que suposa el tret de sortida del procés i ara serà el jutge qui ordeni la desocupació de l’habitatge», anuncia Castaño a aquesta redacció. L’edil d’ERC explica que la setmana passada «el mateix alcalde Pau Ricomà va ser qui es va reunir amb els veïns, concretament amb l’associació Farts de Soroll, és a dir que el compromís de l’Ajuntament és solucionar aquesta situació sí o sí». A més, Castaño reconeix que és l’ocupació que més conseqüències negatives té ara mateix pel barri i assegura que Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana patrullen constantment la zona «per fer pressió».

tracking