Diari Més

Equipaments

El parquet del Palau d'Esports tornarà aviat a Tarragona

L’alcalde, Pau Ricomà, ho demanarà a l’alcaldessa de Girona en una reunió a finals de setmana

El Palau d'Esports rebrà pròximament el parquet que va marxar a Girona.

El parquet del Palau d'Esports tornarà aviat a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània de Tarragona tornarà a lluir aviat el seu parquet. Serà així després que l’alcalde, Pau Ricomà, ho demani a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en una reunió que tindrà lloc a finals de setmana. L’equació és senzilla: Girona pot reclamar la pròrroga per continuar tenint en parquet mes a mes, però Ricomà li dirà que «no», ja que té dret a negar-s’hi. Serà així en una decisió en la qual estan d’acord tant el consistori tarragoní com la Generalitat de Catalunya, ja que la cessió del Palau d’Esports a l’Ajuntament és molt propera i, sense parquet, seria molt complicat treure-li cap mena de profit.

De fet, Girona ha decidit que demanarà aquesta pròrroga, ja que vol reprendre l’activitat a Fontajau el més aviat possible, una situació que se li complicarà en el cas que el parquet torni a Tarragona, que és el que acabarà succeint.

Amb l’entrada de la Fase 3 del desconfinament, els equipaments esportius comencen amb la seva activitat. Encara és aviat per a poder parlar de la posada en marxa del Palau d’Esports, però, mentre més aviat arribi el parquet, més senzill serà anar avançant feina. Des dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, el Palau d’Esports ha estat pràcticament orfe d’activitat esportiva. No se li ha sabut trobar una utilització tot i ser el projecte estrella dels Jocs i ara, amb la cessió de la Generalitat, a l’Ajuntament se li ha girat feina per a donar-li una utilització que estigui a l’altura de la seva envergadura.

La Generalitat de Catalunya va prendre la determinació, a principis del mes de febrer d’aquest 2020, de cedir el parquet del Palau d’Esports al pavelló de Fontajau de Girona, ja que el Glòria va deixar inutilitzable la seva pista. L’Ajuntament de Girona, en el moment en el qual va veure com quedava malmesa la pista de Fontajau, va encarregar un parquet nou, però es va trobar amb el problema que estava fora d’estoc. La previsió era que en quatre mesos pogués estar enllestit, però el gran problema que ha suposat en la vida quotidiana l’aparició del coronavirus ho ha endarrerit absolutament tot.

En el seu moment, els partits de l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona van mostrar el seu absolut desacord amb la mesura de cedir el parquet i, en alguns casos, fins i tot, van lamentar que el parquet podria no tornar. Finalment, tot fa indicar que pròximament el Palau d’Esports tornarà a lluir-lo.

tracking