Diari Més

Laboral

La plantilla de Lidl convoca una vaga per la sobrecàrrega de treball

A Tarragona el piquet es farà a les Gavarres

Imatge d'arxiu d'un establiment de LIDL

11 trucs de treballadors de LIDL per a fer la compra durant l'estat d'alarmaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats CCOO i UGT han convocat per avui una vaga d’àmbit estatal –tret del País Basc– a la cadena de supermercats Lidl. D’11 del matí a 1 de la tarda, l’establiment ubicat al polígon comercial de les Gavarres de Tarragona comptarà amb un piquet informatiu per tal de resoldre dubtes dels treballadors, després que les negociacions amb l’empresa no hagin reeixit.

Aurora Mañas, secretària general de la secció sindical de CCOO a Lidl Catalunya, explica que el motiu principal de la convocatòria és «l’incompliment del que es va acordar» abans de la pandèmia quant compensació del «sobreesforç» en un moment en què especialment els grans supermercats s’han vist desbordats per l’arribada de clients. Aquesta «sobrecàrrega de treball» s’ha vist agreujada per la dificultat en el control de l’aforament o la manca de reforç de la plantilla. «Hem estat fent doble treball», destaca la representant sindical, que alhora lamenta el «clima d’inseguretat» present entre la plantilla per haver implantat mesures de seguretat «més tard del que hauria hagut de ser». Concretament, reclamen «protocols de prevenció» per a seccions recentment obertes al públic com el tèxtil. «Allò sembla un mercadet, ningú guarda la distància de seguretat», es queixa Mañas. Fins i tot alguns clients que al·leguen problemes respiratoris han volgut entrar a diferents locals sense la mascareta obligatòria, un fet que ha causat conflicte.

Les demandes exposades, ara ja amb la negociació trencada, han estat acceptades per l’empresa només al País Basc a través de la negociació amb el sindicat ELA, però no per a la resta de l’Estat. De moment, no tenen previstes manifestacions –tan sols piquets informatius– a causa de les diverses fases de desescalada del confinament.

tracking