Diari Més

Hosteleria

Ricomà: «La protesta dels restauradors va ser un xou, em va fer sentir vergonya»

L’alcalde de Tarragona defensa que els manifestants «no representen el sector de l’hostaleria» i diu que s’han pres mesures per a la reactivació

Ricomà en la roda de premsa criticant la protesta de dimarts.

Ricomà: «La protesta dels restauradors va ser un xou, em va fer sentir vergonya»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Resposta clara i contundent de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, a la cinquantena d’empresaris de l’hostaleria que dimarts es van manifestar davant l’Ajuntament per demanar més ajudes per la reactivació econòmica del seu sector. Segons Ricomà, la protesta va ser un «xou, i em va fer sentir vergonya». El batlle va defensar que els manifestants que van acudir a la plaça de la Font «no representen a l’hostaleria de Tarragona» i els va titllar d’«egoistes» pel fet de demanar la condonació d’impostos i taxes durant dos anys, «amb tota la gent que està patint. Què hem de fer? Tancar l’Ajuntament? No tenir servei de neteja? Tancar les llars d’infants?». Sobre la resta de propostes, Ricomà va dir que «em costa posar-los-hi un qualificatiu». Per altra banda, es va atrevir, fins i tot, a invitar als periodistes a que valoressin si l’acte de dimarts mereixia la repercussió mediàtica que va tenir.

Ricomà va criticar que el manifest que van llegir no estava signat per ningú, fet que dificulta poder establir un diàleg, ja que no hi ha un interlocutor, i «la realitat és que a mi no m’han fet arribar cap demanda». «Això no és una barra lliure», va dir, i va afegir que les decisions sobre les terrasses són «col·lectives de govern», tot lamentant que «hi ha un assetjament claríssim contra la regidora de Domini Públic, qui no ha pres una sola decisió que l’hagi afavorit a ella».

A més, pel que fa a les queixes de part del sector sobre la lentitud a l’hora de donar resposta a les sol·licituds de col·locació i ampliació de terrasses, Ricomà va dir que «és fals que hi hagi negocis que fa més de vint dies que esperen autorització», tot i que sí que va dir que un problema informàtic va provocar l’endarreriment de molts d’aquests tràmits durant uns dies. «A més, dels que vaig veure a la protesta tots tenen terrassa», va dir. Per altra banda, sobre la queixa relacionada amb el tancament de les terrasses a les 23 hores de la nit durant la fase 1, el batlle va reconèixer que hi va haver un error d’interpretació del BOE per part del consistori «que ja està solucionat».

Sobre això, Ricomà va reivindicar que «l’Ajuntament es va reunir al mes de maig amb el sector per facilitar les coses, on es van arribar a acords, basats a fer tot el possible perquè tothom pogués reactivar la seva activitat com més aviat millor». Entre altres mesures, l’alcalde defensa que «vam parlar d’ampliar terrasses i s’han donat permisos, i hi ha 7 zones de Tarragona que deixaran de tenir cotxes i tindran terrasses». Això, sumat a la condonació d’impostos, són mesures que duraran fins al setembre. A més, Ricomà va remarcar que hi ha un ajut de 250.000 euros perquè propietaris rebaixin el lloguer a comerciants i hostalers, un de 50.000 euros per formar part de l’app de comerç de Tarragona i s’està treballant en un ajut de 700.000 per la reactivació del comerç i l’hostaleria. «El compromís de l’Ajuntament de Tarragona amb el sector de l’hostaleria és evident», va finalitzar l’alcalde, que va afegir que es tracta d’un servei que «té un nivell molt alt i aporta un valor afegit» a la ciutat.

A la samarreta que portaven els restauradors, amb la bandera de Tarragona, s'hi podia llegir «Units per l'hostaleria».

Prop de 50 de restauradors protesten per la falta d'ajudes de l'AjuntamentOlívia Molet

tracking