Diari Més

Administració

Les oficines del DNI reobren i esgoten les cites prèvies fins al juliol

Els caducats abans de l’estat d’alarma no són vàlids i es reforçarà la dedicació de personal per renovar

Una imatge d'arxiu de l'oficina de Reus.

Les oficines del DNI reobren i esgoten les cites prèvies fins al juliolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les oficines d’expedició de DNI i passaport a la demarcació han reobert aquest 1 de juny després de mesos aturades per l’emergència sanitària de la COVID-19. Amb tot, obtenir cita prèvia per renovar el document nacional d’identitat a Reus i Tarragona no és possible abans del juliol. El calendari està ple durant tot aquest mes a les dues oficines, i únicament Tortosa permet realitzar el tràmit sense haver d’esperar 30 dies.

En detall, a Reus es donava hora ahir pel 2 de juliol i a Tarragona no n’hi havia de disponibles fins el dia 3. Fonts de la Subdelegació del Govern consultades en aquest sentit precisen que la situació ve donada per la tornada progressiva dels funcionaris a la realització d’aquesta activitat concreta, i avancen la previsió que a partir d’avui puguin generar-se més hores per compensar la demanda.

Els DNI caducats en el transcurs de l’estat d’alarma continuaran sent vàlids durant tot un any sencer, en principi fins el 13 de març del 2021. Per tant, quan el venciment s’ha produït dins d’aquest període, la caducitat no resulta un problema. Sí que ho és per a aquells que van sobrepassar la data de vigència abans de l’esclat de la crisi sanitària i que encara no havien regularitzat la situació al moment d’emetre’s el decret. L’afluència de persones que, amb la reobertura de les oficines d’expedició, ha copat les cites de tot el mes es correspondria, doncs, amb aquests últims casos. Per donar sortida a aquest escenari, la dedicació de personal s’incrementarà. Tot i que la reactivació de les oficines va tenir lloc físicament l’1 de juny, les peticions de cita prèvia estaven ja en marxa des del passat 27 de maig.

Els passaports

Pel que fa als passaports, i tot i que en aquests moments sí que hi ha hores disponibles durant el juny, probablament la demanda en aquest sentit augmenti un cop s’hagin generat corredors que permetin la reactivació del turisme internacional. Ja de forma habitual l’arribada de l’estiu implica un repunt de les sol·licituds a atendre.

Per garantir el compliment de les mesures higienicosanitàries, aquests dies els ciutadans hauran d’acudir a la seva cita a l’oficina d’expedició amb puntualitat, proveïts de màscareta, amb l’import exacte en metàl·lic de la taxa (12 euros en el cas del DNI i 30 euros en el del Passaport) i de manera individual, excepte en expedicions a menors o persones dependents que necessitin acompanyament.

tracking