Diari Més

Comerç

Es disparen les vendes en botigues de roba infantil tarragonines

La tendència del client post-confinament és de comprar una gran quantitat de peces amb l’arribada del bon temps

La botiga Okaidi de Reus és un dels establiments preferits pels pares per comprar roba per als nens.

Es disparen les vendes en botigues de roba infantil tarragoninesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No tot són males notícies per als comerciants. El coronavirus ha fet molt de mal a les butxaques dels empresaris, però hi ha alguns sectors que s’estan recuperant més ràpidament que la resta. Un d’ells és el de roba per a nens, que ha vist com les compres dels pares estan sent compulsives després de sortir del confinament decretat pel Govern espanyol arran de l’Estat d’Alarma.

A mitjans de març es va decretar el tancament de les botigues, per evitar contagis. Fa alguns dies, aquestes han començat a obrir i, les de nens, són les que més èxit estan tenint. Un dels factors principals és que en el moment de la baixada de persiana dels establiments, els joves vestien amb màniga llarga i jaqueta, ja que les temperatures no eren les mateixes que ara. Amb l’arribada del final de la primavera i estant a les portes de l’estiu, els pares han hagut de realitzar les compres alhora, totes les peces que el nadó o el nen necessitarà al llarg de l’estiu, unes compres que s’haurien esglaonat si no hi hagués hagut cap situació d’emergència. Un altre dels motius és que els nens es fan grans a una velocitat major que ningú altre i, per tant, estar dos mesos sense comprar roba pot significar un problema per als pares que no van poder ser previsors, ja que els va ser impossible a causa del tancament sobtat de les botigues.

Okaidi és una botiga molt coneguda i té sucursal tant a Tarragona com a Reus. A la botiga de la ciutat tarragonina expliquen que les vendes «estan sent molt satisfactòries». Okaidi és un dels establiments preferits pels pares per adquirir la roba dels més petits de la casa i, un cop es va aixecar la barrera del confinament, l’empresa ho va notar. Així ho asseguren, tot remarcant que «de fet, hem millorat les xifres del mes de maig respecte a l’any passat. Estem parlant que el maig del 2020 hem incrementat el volum de vendes en un 16% respecte al mateix mes de l’any anterior», el que suposa una gran alegria per a un sector que havia sortit malmès, com la resta, a causa de la Covid-19. Igualment, en el cas d’Okaidi, les pèrdues globals a nivell del 2020 respecte al 2019 són del «36%, tot i que quan vam tancar era del 56%», amb el qual la tornada a la feina ha resultat completament satisfactòria per a ells.

En un cas similar o encara millor es troba la botiga Boboli, també de Tarragona. En aquest cas, segons asseguren a aquest mitjà, «les vendes s’han incrementat un 30%», uns números espectaculars que, segons diuen des de la botiga, són gràcies a què «la gent que ha vingut a comprar s’ha emportat grans quantitats de roba, són peces que necessitaven i que no van poder adquirir perquè vam tancar durant dos mesos». «Al final, els nens creixen molt ràpidament i fa falta comprar-los roba», apunten, tot afegint que «estem molt contents per les vendes i perquè la gent s’hagi activat després de tants dies tancats».

D’altres establiments consultats també destaquen un increment de les vendes, encara que no l’han comptabilitzat numèricament. El fet d’entrar i sortir de les botigues de roba infantil s’ha convertit en una imatge molt repetida i habitual en els darrers dies i els comerciants desitgen que continuï aquesta dinàmica, tot i que són conscients que, quan els pares adquireixin tot el que necessiten, les vendes s’estabilitzaran.

tracking