Diari Més

Concentració

Prop de 50 de restauradors protesten per la falta d'ajudes de l'Ajuntament

Exigeixen dos anys de condonació d’impostos, ajudes directes i més celeritat a l’hora de permetre ampliacions de terrassa

A la samarreta que portaven els restauradors, amb la bandera de Tarragona, s'hi podia llegir «Units per l'hostaleria».

Prop de 50 de restauradors protesten per la falta d'ajudes de l'AjuntamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manifestació sense precedents a Tarragona. Prop d’una cinquantena d’empresaris de l’hostaleria i la restauració s'han concentrat aquesta tarda de dimarts a la plaça de la Font, a les portes de l’Ajuntament, a les 19 hores, per mostrar el seu malestar davant la falta d’ajudes del consistori i per exigir una sèrie de mesures relacionades amb la reactivació dels seus negocis després de la pandèmia.

Amb una camiseta amb la bandera de la ciutat de Tarragona en la que s’hi podia llegir el lema «Units per l’hostaleria», els diferents manifestants han pujat a sobre d’una cadira, amb la correcta distància de seguretat, de cara a la façana de l’Ajuntament. En aquest moment, Adrià Rodríguez, veí de la Part Alta i amic dels restauradors que s'ha solidaritzat amb la seva causa, ha llegit el manifest. Rodríguez ha explicatque ho ha fet ell perquè els propietaris de bars i restaurants tenen por a possibles represàlies.

El manifest, en el que es recordaque «està en perill el 60% dels llocs de treball i que el sector dels serveis representa un 66% del PIB de Tarragona», s'exigeixen una sèrie de mesures. Entre les principals demandes, destaquen la d’ajudes directes de l’administració local, ja que els seus costos han augmentat a causa de les normes de seguretat i higiene que s’han hagut de prendre en cada local sense poder augmentar els preus perquè els clients també passen per una situació econòmica complicada; la condonació durant dos anys d’impostos i taxes; i l’ampliació de terrasses en aquelles zones on hi hagi prou espai fins que desapareguin les mesures de seguretat.

A més, els restauradors també han demanat una major celeritat a l’hora de donar resposta als diferents negocis que han sol·licitat una ampliació de la terrassa. Segons lamenten, «el compromís va ser de tres dies i ja en portem més de 21. De les terrasses noves encara en queden per autoritzar». Una altra de les exigències és la unificació horària a tota la ciutat, de manera que «s’evitarà la massificació a una sola zona».

Per altra banda, els concentrats també han demanat que se’ls autoritzi a fer espectacles, amb l’objectiu d’amenitzar locals i terrasses i, a la vegada, ajudar al sector de la cultura. Finalment, han exigit també la seva presència a totes les comissions que decideixin sobre el sector de l’hostaleria.

Amb relació a la regidora de Domini Públic, Paula Varas, qui decideix en matèria de terrasses i ocupació de l’espai públic, el manifest lamenta que «no ens podem entendre amb Varas a causa dels seus coneguts interessos contraposats al negoci d’hostaleria del que participa», i demanaa l’alcalde Pau Ricomà que els faciliti un «interlocutor vàlid». Ha estat en aquest moment quan s'han sentit alguns xiulets en contra l’edil republicana. Finalment, dirigint-se a l’alcalde, han lamentat que «estem tocats i enfonsats» i van advertir-lo que «aquesta protesta es repetirà fins que atengui a les nostres reivindicacions. Volem solucions ja!»

Presència de Ciutadans

Els de Ciutadans han estat els únics regidors que s'han vist a la plaça de la Font per solidaritzar-se amb els hostalers de la ciutat. El seu portaveu, Rubén Viñuales ha defensat que la manifestació serveix per «mostrar la situació del sector». A més ha lamentat que «hi ha negocis que fa més de 20 dies que esperen el seu permís per ampliar terrasses i, al final, això, significa llocs de treball, gent i famílies que viuen d’això».

tracking