Diari Més

Societat

La CUP de Tarragona insta a penjar la bandera LGTBI a l'Ajuntament

Ha reclamat a l'equip de govern que desobeeixi la prohibició d'hissar banderes no oficials dictada pel Tribunal Suprem

Imatge de l'acte de commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI a la plaça de la Font.

Tarragona celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIMauri Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona ha instat avui dimarts a penjar la bandera LGTBI a la façana de l'ajuntament de la ciutat el proper dia 28 -dia de l'orgull-, i a desobeir així la prohibició d'hissar banderes no oficials dictada pel Tribunal Suprem.

La formació anticapitalista ha reclamat a l'equip de govern de Tarragona (ERC-ECP) que desobeeixi aquesta sentència i que mantingui la bandera de la ciutat, la pancarta de "Llibertat presos polítics" i, a més, exhibeixi la bandera LGTBI el proper dia 28.

La sentència «és un despropòsit que té com a objectiu el monopoli de l'espai públic per part de la ideologia dominant», ha denunciat la portaveu de grup municipal de la CUP, Laia Estrada.

Estrada ha fet una crida a crear «una onada de desobediència» dels «municipis que vulguin defensar la llibertat d'expressió».

La CUP també ha dit que, segons l'Associació Catalana de Vexil·lologia, la bandera de Tarragona no compleix el reglament de símbols de la Generalitat, de manera que, al no ser oficial, tampoc podria onejar a la façana de l'Ajuntament.

Finalment, la CUP reclama a l'equip de govern que retiri la bandera espanyola de les places Imperial Tarraco i Unesco, i també la del palau de congressos per falta de motivació perquè estiguin hissades en aquests espais públics.

tracking