Diari Més

L'Ajuntament pensa en el Camp de Mart per a alguns actes de Santa Tecla

Tot i que la celebració de la Festa Major sempre està condicionada a l’evolució de la COVID-19, consistori i entitats ja han començat a treballar

Un moment de la Cercavila de Santa Tecla, durant l'edició del 2019.

L'Ajuntament pensa en el Camp de Mart per a alguns actes de Santa TeclaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara resten més de tres mesos per a la seva celebració, però tota la feina que es pugui avançar ara quedarà resolta més endavant. Santa Tecla es prepara per al setembre a la ciutat de Tarragona. Segurament, serà una Santa Tecla ben diferent a l’habitual a causa de la pandèmia del coronavirus, encara que tant l’Ajuntament com les entitats han començat a treballar en totes les possibilitats.

Una de les preocupacions existents és on es podran desenvolupar activitats que requereixin de cert espai i que necessitin una superfície suficient per a acollir centenars de persones. En aquest sentit, una proposta que ha realitzat el consistori i que està sent acollida de forma diversa per les entitats és el Camp de Mart. És un dels indrets que compliria amb molts dels requisits que reclamen aquelles entitats que necessiten realitzar activitats a l’aire lliure. De fet, va ser un dels que va posar sobre la taula l’alcalde, Pau Ricomà, durant una reunió telemàtica que va tenir fa alguns dies amb les entitats.

Va ser una primera presa de contacte i, en les pròximes setmanes, la idea és que les trobades comencin a ser més freqüents. La preocupació a les entitats i, sobretot, a la ciutadania, és sempre la COVID-19, les seves afectacions i que el mínim de persones en surti perjudicada. Ara bé, també estan en les seves ments aquells actes que, any a any, treuen milers de persones al carrer i ajuden a oblidar tots els problemes. La Santa Tecla 2020 no serà recordada pel nombre d’assistents, però potser sí per l’habilitat que tinguin l’Ajuntament i els responsables d’organitzar les activitats per a aconseguir que tothom en gaudeixi sense aquelles grans aglomeracions al carrer.

Actes que són impossibles

Ara mateix, hi ha quatre actes que no tenen cabuda a Santa Tecla, sobretot perquè impliquen grans aglomeracions. Es tracta dels concerts massius, dels Castells, de la Baixada de l’Àliga o de la Professó. El consistori és ben conscient que, si es volen desenvolupar com és habitual, serà impossible dur-los a terme i que, un dia o un altre, hauran d’anar anunciant cancel·lacions. Tot i això, fonts de l’Ajuntament consultades per aquest mitjà asseguren que no hi ha pressa i que «aquesta Santa Tecla també ha de ser recordada, però de forma diferent».

La distància que sigui necessària entre les persones ho condicionarà tot. Per aquest motiu, tant Ajuntament com entitats estan a l’expectativa de les ordres que arribin des del Govern espanyol i, més endavant, quan avanci la desescalada, del català. Un possible rebrot deixaria en res totes aquestes esperances d’aconseguir celebrar Santa Tecla.

El Seguici, per exemple, és una celebració que, ni molt menys, ha tancat les seves portes. Tot el contrari. La idea és poder dur-lo a terme i un escenari com el Camp de Mart no estaria descartat, tot i que no seria l’idoni per a la tipologia d’aquesta celebració.

De moment, tot està en fase de converses, en una situació molt embrionària, no com Sant Magí. La Festa Major Petita aviat veurà la llum amb un programa que, de ben segur, engrescarà a tarragonins, tarragonines i forans.

tracking