Diari Més

Imatges d'una aventura de 3.450km

El documental ‘3450km’, protagonitzat pel montblanquí Adrià G. Mercadé, participarà al FIC-CAT

Adrià G. Mercadé durant la seva travessa amb bicicleta per la Patagònia.

Imatges d'una aventura de 3.450kmcedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una bicicleta, dues alforges i 3.450 km per recórrer. Aquest és el material de partida de l’aventurer montblanquí Adrià G. Mercadé, que fa un parell d’anys es va proposar travessar la Patagònia argentina i xilena de nord a sud en un viatge en solitari i completament autònom. D’aquella travessa en van sortir un plegat d’imatges que mostraven l’experiència de 3.450 km d’autosuficiència a sobre de la bicicleta.

«Jo anava penjant les imatges a les xarxes, i un dia em van contactar des de la productora AYHE i em van dir que les imatges tenien un gran potencial i que en podríem fer un documental. Així és com va començar la història».

D’aquesta manera naixia 3450km, un film documental protagonitzat per l’Adrià, que ha estat produït per AYHE Productions, sota la direcció de David Aymerich i amb la direcció de fotografia de Daniel Bernús. El treball ha estat seleccionat per a la secció oficial del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà que se celebrarà a finals del mes de setembre.

Adrià G. Mercadé és fill de Montblanc. Va estudiar Ciències de l’Activitat Física i en l’actualitat viu a Suïssa, on treballa com a professor d’Educació física en un institut. Gran viatger, aquest apassionat de l’aventura també té una empresa de viatges amb la qual organitza sortides través dels Alps. «Quan viatjo acostumo a gravar imatges, amb una càmera normal i una GoPro, tot molt casolà», explica. «Però quan els responsables d’AYHE van veure el material del viatge a la Patagònia, em van dir que en podien fer un documental», relata l’Adrià. Parlant-ne amb el David Aymerich, van coincidir en el punt de vista que volien oferir del viatge: «el director em va explicar que sempre cal buscar un angle de visió per explicar la història. En el meu cas, aquest angle va ser mostrar que això que faig jo, que sembla una aventura extraordinària, ho pot fer tothom. Tothom pot agafar una bici i viatjar, és una experiència accessible», assegura el protagonista. En paral·lel, 3450km també vol ser un toc d’alerta sobre els efectes del canvi climàtic, posant de manifest que hi ha una manera de practicar un turisme responsable envers aquesta problemàtica.

Quant a l’experiència viscuda en el món de l’audiovisual, l’Adrià es mostra molt satisfet amb el resultat del treball, tot i que confessa que no li farà canviar la forma de viatjar a partir d’ara: «viatjar sol i anar fent imatges és molta feina, has de posar la càmera, passar, tirar enrere… i avui dia, amb els drons, tot està anant cap a un altre nivell. Al final, a mi el que m’agrada és disfrutar del moment, de la gent i de la cultura del país que visito. Ha sigut una experiència molt bona, però no compto seguir en aquesta direcció, m’estimo més viure el moment».

Abans de la projecció a Roda de Berà, 3450km es preestrenarà a Montblanc, ja que el treball compta amb el suport de l’Ajuntament de la localitat.

L'Adrià viatjant amb bicicleta per la Patagònia.

Imatges d'una aventura de 3.450kmcedida

tracking