Diari Més

Protesta

Hostalers es concentraran demà a l'Ajuntament per exigir més facilitats

Critiquen que el consistori no ha pres mesures per ajudar als establiments en la reactivació i demanen la destitució de Paula Varas de Domini Públic

Imatge del cartell que els hostalers de la ciutat han repartit aquests dies informant de la protesta.

Hostalers es concentraran demà a l'Ajuntament per exigir més facilitatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris de diferents establiments de restauració de la ciutat es concentraran demà dimarts, a les 19 hores, a la plaça de la Font, a les portes de l’Ajuntament de Tarragona, en el que serà un pas més en la seva exigència d’una major implicació del consistori en la reactivació de bars i restaurants després de passar dos mesos tancats per la pandèmia del coronavirus.

Tal com va avançar Diari Més, diferents hostalers de la ciutat han anat reunint-se en les últimes setmanes davant el que consideren una falta d’ajudes per part de l’Ajuntament a l’hora de recuperar la normalitat en els seus negocis. Lamenten que, tant la limitació horària durant la Fase 1, que els obligava a tancar a les 23 hores, a diferència dels establiments de les ciutats del voltant, com la lentitud per donar permisos d’ampliació de terrasses, no són res més que dificultats en lloc de facilitats.

Virginia Morcillo, propietaria del restaurant Octopussy del Serrallo, lamenta que «fins ara només hi ha hagut repressió». «No sentim que hi hagi una dinàmica amb ganes d’ajudar al sector de la restauració, quan l’únic que pretenem és poder treballar i que la gent estigui contenta. Sentim que hi ha més ganes de venir a controlar que de venir a ajudar i això fa que ens sentim com si féssim alguna cosa malament», diu Morcillo. En aquest sentit, assegura que «som responsables i prenem totes les mesures de seguretat per evitar que hi hagi contagis de coronavirus» i afegeix que «també han de valorar que nosaltres estem exposats constantment». La propietària de l’Octopussy critica que «no hi ha comunicació per part de l’Ajuntament, només supèrbia per part del poder, i els nostres diners serveixen per fomentar la ciutat».

A la concentració, els restauradors demanaran també la destitució de Paula Varas de la regidoria de Domini Públic, ja que és l’encarregada de gestionar la reobertura de les terrasses de bars i restaurants i els propietaris dels establiments estan descontents amb la seva feina. «Si una persona no és professional, no pot estar en aquest càrrec, haurà de marxar i que la substitueixi algú que tingui capacitat per prendre decisions i fer la seva feina», etziba Morcillo.

Els últims dies s’ha estat repartint per diferents establiments de la ciutat un cartell que informa sobre la concentració i anima a tothom a participar de la protesta. «Fem pinya. Desitges una Tarragona viva? Vine amb nosaltres el dimarts a les 19 hores a la plaça de la Font», es pot llegir al paper, acompanyat dels missatges «S.O.S! Ajuntament», «¡Sr. Alcalde reaccioni si us plau!», «Tarragona unida per l’hostaleria», «Tarragona necessita a l’hostaleria» i «L’hostaleria necessita a Tarragona». Morcillo assegura que, ahir diumenge, tots els restaurants del Serrallo van repartir els cartells de convocatòria i «esperem que la resposta de la ciutadania serà bona».

Finalment, la propietària de l’Octopussy diu que la protesta de demà «es fa per demanar respostes per part de l’Ajuntament de Tarragona. Si hi ha diàleg hi haurà normalitat. Si no hi ha diàleg, veurem quines mesures cal prendre». Estudien fer una vaga, el tancament durant tot un dia dels establiments de la ciutat.

tracking