Diari Més

Els centres educatius ultimen els detalls per començar a rebre alumnes la setmana que ve

L'Institut Martí i Franquès de Tarragona només farà classes presencials de matèries concretes

El teatre de l'institut Martí i Franquès de Tarragona, amb l'aforament limitat per garantir la distància social entre els alumnes.

Els centres educatius ultimen els detalls per començar a rebre alumnes la setmana que veACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres educatius estan acabant d'enllestir els espais per començar a rebre alumnes a partir de la setmana que ve. Les mesures d'higiene i distanciament social que hauran de respectar els complica poder rebre tots els alumnes. En el cas de l'Institut Martí i Franquès de Tarragona tan sols impartiran les matèries de dibuix artístic i dibuix tècnic i no començaran a rebre estudiants fins dimecres. A banda han habilitat el teatre del centre per fer tutories, però reduint l'aforament de 300 places a només 40. El director de l'institut, Jordi Satorra, ha explicat a l'ACN que també faran un acompanyament emocional als alumnes, especialment als de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat, que tanquen etapes educatives.
El centre té 1.400 alumnes i això dificulta el retorn dels estudiants a les aules. «Les condicions de literalitat del document d'Educació, quan s'han d'aplicar a un centre massificat com aquest, ens provoca una incompatibilitat», assegura Satorra. Al Martí i Franquès han apostat per centrar-se en les tutories i l'orientació, més que no pas en l'acció educativa, que la deriven a la vessant telemàtica. De fet, el curs no ha modificat el calendari pedagògic i s'acabarà el proper 5 de juny.

Amb tot, tan sols els alumnes de segon de batxillerat podran fer classes presencials a partir de dimecres i només de les assignatures de dibuix tècnic i dibuix artístic, en classes reduïdes de quinze alumnes en dies concrets. Satorra destaca que en el cas d'aquests estudiants «el funcionament telemàtic no és ideal però funciona prou bé perquè ja són autònoms».

Així doncs, pràcticament totes les aules seguiran buides. «Dimecres calculem que hi haurà uns 105 alumnes que vindrien a fer la tutoria i uns 15 fent classes específiques de batxillerat artístic», indica Satorra. Per fer les tutories d'orientació acadèmica han habilitat el teatre de l'institut, amb un aforament reduït. En aquestes trobades es combinarà la part telemàtica i la presencial, ja que es preveu que alguns estudiants la puguin seguir des de casa. De fet, aquest divendres s'han estat fent proves tècniques per tenir el projector i la connexió a punt per tal que tots els alumnes es puguin veure, independentment d'on siguin.

La direcció també té la voluntat de poder fer una sessió de comiat per tots els grups, per tancar el curs. En aquest dia s'aprofitaria per fer una fotografia de cada alumne per tal d'elaborar l'orla.

tracking