Diari Més

El PSC suspèn de militància Josep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria

Han demanat la baixa voluntària pel cas Inipro i la a mesura no afecta la seva condició de regidors a l’Ajuntament de Tarragona

Imatge d'arxiu de Ballesteros i Floria en un plenari a l'Ajuntament de Tarragona el 2018.

El PSC suspèn de militància Josep Fèlix Ballesteros i Begoña FloriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regidors del PSC de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria han estat suspesos de militància del partit, després que la direcció de la formació hagi acceptat la baixa voluntària que van presentar dimecres un cop l’Audiència de Tarragona va confirmar que s’hauran d’asseure al banc dels acusats pel cas Inipro. Segons han apuntat fonts del PSC, es tracta d’una mesura que afecta només la seva situació orgànica en la formació. Per tant, tots dos continuaran com a regidors del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tarragona, almenys fins que hi hagi sentència.

Aquest dimecres, Ballesteros i Floria van parlar amb el primer secretari del partit, Miquel Iceta, i amb el secretari d’organització, Salvador Illa, als quals van traslladar la seva renúncia voluntària, que va ser acceptada. De tota manera, segons marquen els estatuts del PSC, un cop hagués començat el judici automàticament haurien quedat suspesos de militància.

El cas tracta sobre el contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l’empresa Inipro, i que s’hauria prorrogat al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l’associacionisme de població immigrant però, segons el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, aquests treballs no han quedat acreditats en les memòries justificatives i, realment, el què es portava a terme eren activitats en benefici del PSC. A més, dels dos regidors socialistes a l’oposició també jutjaran a l’exregidora Victòria Pelegrín; l’exgerent de l’IMSS, Antonio Muñoz; l’excap de gabinet de l’alcalde, Gustavo Cuadrado; Alejandro Caballero, contractat per Inipro i vinculat amb el PSC; José Gallet, administrador de l’empresa Gallet; Enrique Manuel Miró, administrador d’Itinere Serveis Educatius; i Enriqueta Aznar, tècnica de l’IMSS.

Situació estranya per Ricomà

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va assegurar ahir que li «costa molt entendre» que Josep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria continuïn com a regidors al consistori després que l’Audiència de Tarragona confirmés que s’hauran d’asseure al banc dels acusats pel cas Inipro. Ricomà no va voler fer declaracions més enllà de les que va fer a Tarragona Ràdio, on va reconèixer que no s’imagina continuant en el càrrec si es trobés en una situació com la dels regidors socialistes. «La decisió és d’ells i del seu partit, però jo no m’hi veig, ni veig a ningú del meu partit en una situació d’aquest tipus», va manifestar. A més, el batlle va opinar que el fet que un exalcalde s’assegui al banc dels acusats perjudica la imatge de la ciutat.

La CUP, per la seva banda, ja va anunciar que consideren que tant Ballesteros com Floria han de dimitir del càrrec de regidor i regidora, respectivament. A més, la CUP va instar el govern municipal d’ERC i En Comú Podem a «fer net», a «aixecar les catifes» i a personar-se en totes les causes judicials que té obertes el consistori per presumpta corrupció.

Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans, va defensar que cal respectar els temps de la justícia. «Hauria estat sorprenent que s’hagués deixat d’investigar, però això no significa que ja s’hagi jutjat», deia Viñuales, que afegia que «a Ciutadans tenim un codi ètic més estricte i, en casos com aquest, hem de dimitir com a regidors».

En la mateixa línia, José Luis Martín, del PP, defensava la «presumpció d’innocència» dels acusats i, respecte a una possible dimissió dels seus càrrecs al consistori, deia que «s’hauran de regir pels seus estatuts».

Finalment, Dídac Nadal, de Junts per Tarragona, va assegurar que «hem convocat una reunió de grup municipal i la nostra gent per fer una valoració, si bé ja podem avançar que el paper de Ballesteros i Floria, junt amb el del seu partit, el PSC, és del tot anacrònic i inadmissible. El ple municipal i la ciutadania de Tarragona no es mereixen aquesta ofensa, és hora que reflexionin».

tracking