Diari Més

Solidaritat

Viñuales va cedir la casa a Pallejà quan va quedar atrapat a l'aeroport

La família recupera la normalitat al Paraguai

Pallejà i la seva família, a l'esquerra, a l'establiment militar.

Viñuales va cedir la casa a Pallejà quan va quedar atrapat a l'aeroportCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de l’Associació de Veïns de la Plaça Primer de Maig de Torreforta, Modesto Pallejà, ha iniciat una nova vida a Paraguai, el país de la seva esposa, on resideix amb els dos fills del matrimoni. Pallejà i la seva família van viure un malson a causa de la pandèmia de la COVID-19. El dia que havia d’agafar l’avió amb destí el país sud-americà no ho va poder fer pel tancament de fronteres. Els quatre membres de la família i les nou maletes que els acompanyaven es van quedar a l’aeroport del Prat, en una situació impensable, ja que l’objectiu era aterrar l’endemà al Paraguai. Tot va canviar aquella jornada. El viatge es va torçar el 17 de març, quan el vol es va frustrar de manera inesperada.

Pallejà va declarar a aquesta redacció que, «de sobte, em vaig trobar al carrer, sense saber què fer, ja que el meu pis de Torreforta l’havia llogat i, lògicament, no hi podia tornar». A més, «desconeixia quan el president del Paraguai tornaria a obrir les fronteres a les persones estrangeres».

Afortunadament, la família va poder esperar la reobertura de la frontera del Paraguai «a casa d’un amic que va marxar a viure a la segona residència a causa del coronavirus i em va deixar casa seva de manera desinteressada, per la qual cosa no ens vam quedar al carrer».

Un cop arribat al país sud-americà i després d’una seixanta de dies de confinament, entre els que va passar a Tarragona i la quarantena a l’Escola Tècnica Agropecuària, on va conviure amb altres famílies i va fer amistat amb els militars que hi treballaven a aquesta, Pallejà ha volgut desvelar el nom de la persona que li va cedir la casa. Va ser el regidor de l’Ajuntament de Tarragona per Ciutadans Rubén Viñuales. Pallejà va expressar el seu agraïment a les persones amb qui va coincidir a l’Escola Tècnica Agropecuària i, de manera molt especial, a Rubén Viñuales i a Agustín Curto Burgués per tota l’ajuda que ens van donar i sense la qual res hagués estat possible.

Aquesta setmana, el regidor tarragoní va manifestar a aquesta redacció que «la situació era molt complicada, es van quedar a l’aeroport, amb les maletes i sense casa a on anar a passar el confinament mentre no poguessin viatjar, i els vaig cedir la meva perquè era el menys que podia fer per un amic que es va trobar en un moment de dificultat». En aquella ocasió, Pallejà va bromejar dient que després de tota la vida vivint en un barri, «ara estic al centre de la ciutat». Per altra banda, el veí de Torreforta va lamentar el fet que «l’Ajuntament de Tarragona no em va donar un cop de mà». «Vaig posar-me en contacte amb l’alcalde Pau Ricomà i encara espero que em doni una solució, quan la situació que estàvem vivint aquells dies del mes de març era insuportable». Pallejà havia de viatjar amb els seus dos fills de curta edat. «L’actuació de l’Ajuntament va ser decebedora, però ara estic en un país on em tracten de meravella», va remarcar Pallejà, qui ja gaudeix d’una nova vida.

tracking