Diari Més

Solidaritat

Tarragona acull aquest dijous una campanya de donació de sang pels infants que pateixen leucèmia

Es pot aprofitar la donació de sang per inscriure’s com a donant de moll d’os

Pla general de tres persones que han participat en la campanya de donació de sang i de moll d'os a Cambrils

Mig miler de persones donen sang i moll d'os per un infant de Cambrils que pateix leucèmiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Adrià és un nen de 6 anys de Cambrils que ha passat els darrers mesos buscant un donant de moll d’os per poder tractar la leucèmia que pateix. Finalment ha trobat una persona compatible a Alemanya i en breu podrà ser trasplantat. Mentre, ell i la seva família continuen organitzant campanyes de donació de sang i moll d’os per sensibilitzar sobre aquesta necessitat.

Una de les properes campanyes es farà el dijous 28 de maig al Recinte Firal de Tarragona, de 16 a 20 hores.

Qui hi vulgui participar cal que s’inscrigui al web www.donarsang.gencat.cat. D’aquesta manera el Banc de Sang evita acumulacions de persones en l’espai de donació.

Es pot aprofitar la donació de sang per inscriure’s com a donant de moll d’os. El donant ideal de moll d’os és un home jove, però s’hi pot inscriure qualsevol persona d’entre 18 i 39 anys.

Més de 500 donacions

Les campanyes de donació en suport al cas de l’Adrià van començar el 28 d’abril a Cambrils. Les persones com l’Adrià necessiten sang i components sanguinis per al seu tractament.

Des de llavors, més de 200 persones s’han registrat com a donants de moll d’os i mig miler han donat sang.

Campanyes amb mesures de prevenció

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang segueix les mesures de prevenció i seguretat en les campanyes de donació. Així, tots els donants disposen de gel esterilitzant, mascaret es respecta la distància social durant tot el procés..

El coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

tracking