Diari Més

Estat d'Alarma

La llar d'infants del Serrallo no pot acollir tots els infants i prioritzarà els dels pares que treballen

Les Llars d’Infants Municipals obren dilluns amb 5 alumnes per aula

Les treballadores de la LLIM Arrabassada preparant les joguines.

La llar d'infants del Serrallo no pot acollir tots els infants i prioritzarà els dels pares que treballenCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Llars d’Infants de Tarragona obriran, finalment, el pròxim dilluns 1 de juny, tal com estava previst. Així s’informa en una carta de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) que, des d’ahir, ja s’està enviant a tots els pares i mares dels alumnes. A aquesta, s’indica que «per garantir la seguretat de tothom, els grups seran reduïts i de cinc infants, però seran estables i amb la mateixa educadora durant tot el temps. L’horari serà de 9 a 13 hores. Aquesta organització permetrà una atenció més individualitzada i un acolliment dels infants després d’aquests temps sense anar a la llar».

Els grups tan reduïts, de només 5 nens, hauran d’estar, a més, en espais diferents dins la llar. Aquesta mesura fa que una de les llars de la ciutat tingui problemes per acollir a tots els infants els progenitors dels quals han mostrat la seva voluntat de portar-los-hi el mateix dilluns. Es tracta de la LLIM El Serrallo. La directora del centre del barri marítim, Sandra Maza, explica que del total de 53 infants que van a la llar, n’hi ha 18 que, a través d’una enquesta enviada als pares, han mostrat interés per començar el dia 1 de juny. «El problema és que només tenim 3 aules, amb la qual cosa només podem acollir 15 alumnes», lamenta Maza, que afegeix que en aquests casos «tenim la directriu de prioritzar els infants de famílies que treballen presencialment». En cas que els pares dels 18 infants facin treball presencial, explica la directora, serà l’IMET qui decidirà què fer.

Per la seva banda, la directora de la Llar d’Infants Municipal Cèsar August, Susana Pavón, explica que el resultat de l’enquesta a les famílies va ser de 72 infants del total de 107 que no vindrien, mentre que els 35 restants estaven interessats a començar dilluns. «Tenim 7 aules i, per tant, podem acollir als 35 alumnes», assenyala Pavón. La directora explica que reobriran la llar amb tot l’equip educatiu, excepte aquelles mestres que, per un motiu o per altre, pertanyen a un col·lectiu de risc.

Les treballadores de les llars municipals han estat aquesta setmana preparant la reobertura dels centres per dilluns, tot i que no va ser fins ahir que es va saber que la data no s’allargaria més. A la LLIM Arrabassada, per exemple, entre dimarts i ahir van estar organitzant els espais i les joguines per cada grup d’infants. «No cal tenir moltes joguines si només seran grups de 5 i a més cal desinfectar-les constantment», explica Núria Ibern, la directora. En total, a l’Arrabassada hi ha 12 famílies que volen que el seu infant comenci dilluns, tot i que en podrien acollir fins a 25, ja que tenen 5 espais. «En la primera enquesta que vam fer hi havia uns 25 nens i nenes interessats, però en una segona enquesta, en la que vam puntualitzar que l’horari era de 9 a 13 hores i que no hi havia menjador, les famílies van disminuir fins a 12», explica Ibern. De fet, a la carta enviada per part de l’IMET a les famílies, assegura que només «podrem oferir el menjador a la llar d’infants Cèsar August i a la llar d’infants Sant Pere i Sant Pau a partir del dia 8 de juny, i anirem incorporant el menjador a la resta de llars tan aviat com sigui viable (a partir de la segona setmana de juny). Amb menjador, l’horari serà de 9 a 15 hores».

Per la seva banda, Cristina G., mare d’una petita de 3 anys, va lamentar que en trucar a l’IMET «ens han informat que les famílies hem d’esperar a rebre una carta abans de dilluns on ens diran si podem portar els nens a la llar o no, però els pares que treballem necessitem saber amb més celeritat què farem a partir de dilluns, per organitzar-nos i saber quin suport hem de buscar, per exemple si cal que busquem un cangur per tenir cura dels nostres fills, no és tan fàcil trobar algú de confiança». «Entenem que la situació és complicada però les famílies necessitem saber amb què comptem per poder conciliar» afegia finalment la mare.

tracking