Diari Més

L'Ajuntament vol una persona per cada 10 metres quadrats de platja

La previsió és que els usuaris puguin estar un màxim de tres hores consecutives

Banyistes a la platja de l'Arrabassada de Tarragona, 19 de maig de 2020

Banyistes a la platja de l'Arrabassada de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona està planificant l’ús de les platges de la ciutat en funció de la normativa que es deriva de l’estat d’alarma per la COVID-19. De les mesures en les quals treballa, destaca la possibilitat que només hi hagi un usuari cada deu metres quadrats i no un cada quatre, i que aquest no pugui romandre més de tres hores consecutives a la platja, com a recomanació, amb la finalitat de poder donar cabuda a tota la gent que hi vulgui anar.

Manel Castaño, regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, va manifestar ahir dimecres a aquesta redacció que «pensem que quatre metres quadrats per persona és poc i que és més segur que sigui una per cada deu metres quadrats». No obstant això. Castaño va matisar que «la decisió no està presa i potser els metres quadrats quedin en cinc o sis». El regidor va indicar que els enginyers de l’Ajuntament estan realitzant càlculs de la possible ocupació. En aquest sentit, va posar com a exemple la plata de l’Arrabassa i va dir que «si apliquem la fórmula de quatre metres quadrats, hi caben unes 2.500 persones i, si és la de deu, el nombre d’usuaris baixa a poc més d’un miler».

Per altra banda, Castaño va anunciar un acord per tal que «la Guàrdia Urbana controli la Llarga, l’Arrabassada i la Savinosa», mentre que els Mossos d’Esquadra s’encarregaran de «la Móra i Tamarit», i la Policia Portuària «del Miracle». Per la seva banda, Protecció Civil recorrerà les diferents platges del terme municipal «per fer una ronda i recordar les mesures de seguretat per megafonia».

Castaño va recordar que l’Ajuntament també treballa en una App per controlar el nombre d’usuaris de les platges. «Pensem que estarà en funcionament la segona quinzena de juny i, mentrestant, es farà un control visual». Aquest sistema disposarà «d’una mena de semàfor» que indicarà al ciutadà si l’aforament de la platja està ple, disponible o que el banyista podrà accedir-hi en qüestió d’uns minuts. A l’espera que arribi l’aplicació, en el moment que es detecti un nombre elevat d’usuaris «tancarem la platja», va dir entre cometes Castaño.

Per altra banda, l’Ajuntament encara treballa en la possible ampliació de les terrasses de les guinguetes de les platges tarragonines.

tracking