Diari Més

Via Pública

Adjudiquen les obres de desmantellament del Jardi Vertical de la Tabacalera

L'empresa encarregada serà Consulting Grup S.L. el cost dels treballs és de 19.500 euros sense IVA inclòs

La part posterior del jardí està oxidada.

L'Ajuntament de Tarragona desmuntarà el Jardí Vertical de la TabacaleraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona desmuntarà el Jardí Vertical de la Tabacalera pel seu estat de degradació que s’ha anat produint al llarg dels anys i que suposa un risc a mitjà termini per a les persones. Especialment, està en molt mal estat la instal·lació de reg que s’ha fet malbé i perd aigua, un fet que comporta l’oxidació del sistema de recollida de les aigües i també està molt deteriorada l’escala d’emergència. Tot plegat implica una situació d'«insalubritat, brutícia i perill de despreniments».

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que «és molt millor destinar els recursos que ens costa el seu manteniment a millorar els jardins de la ciutat que la gent pot passejar i gaudir de veritat». També ha afegit que «la dèria per ser el jardí vertical més gran i més smart és una mica de cartró pedra si no es cuida bé. Ens agrada més apostar per coses més senzilles i realistes, i que tothom pugui gaudir, com un jardí mediterrani a l'abast dels veïns o, de forma més silvestre, camps primaverencs com els de la Budellera, que estan preciosos». A més, ha assenyalat que «amb el desmuntatge i la rehabilitació del parc de la Tabacalera dignificarem l'espai i el posarem en valor».

Els treballs de desmuntatge s’han adjudicat a l’empresa Plan Consulting Grup, SL. per 19.500 euros més IVA, i consistiran en l’enderroc i retirada de tota la construcció, incloent l’estructura, els elements que formen el jardí vertical i les seves instal·lacions corresponents. Aquest element, fet a base de perfils metàl·lics, fa aproximadament 210 metres de llarg i 18.25 metres d’alt. El desmuntatge del jardí vertical s’executarà en nou setmanes. El Jardí Vertical ubicat davant de diferents naus de la Tabacalera, al passeig de la Independència, es va executar l’any 2010.

tracking