Diari Més

Urbanisme

El consistori remodelarà la plaça de la Creu del Sud de Monnars

S’hi plantaran oliveres, garrofers i alzines

Imatge de la plaça de la Creu del Sud del barri de Monnars, la qual es remodelarà enguany.

El consistori remodelarà la plaça de la Creu del Sud de MonnarsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha tret a contractació de remodelació de la plaça de la Creu del Sud de Monnars, a l’entrada del barri de la zona de Llevant de la ciutat.

Segons explica el regidor d’Urbanisme i d’Espais Públics del consistori, Xavi Puig, la idea del projecte és «dignificar i donar utilitat a una plaça que està en estat de deixadesa». En aquest sentit, la remodelació consistirà a posar vegetació mediterrània a l’espai, amb la plantació d’oliveres, garrofers i alzines, així com col·locar-hi també gabions de pedra seca i bancs per poder seure-hi i «donar-li vida».

Puig assenyala que «es tracta d’un lloc estratègic, un punt d’entrada important a Monnars i Solimar, i és, de fet, el nexe connector entre el barri i la platja Llarga». «Cal convertir-ho en un espai per a les persones, amb jardineria, un caminet i jugar amb els racons per fer bonic un espai que ara no ho és», afegia l’edil d’Esquerra Republicana de Catalunya al govern de Tarragona.

El projecte de remodelació, que és una demanda veïnal que ja venia del mandat de l’anterior govern del Partit Socialista de Tarragona, ja està a licitació i costarà, aproximadament, 90.000 euros. Està previst que les obres d’arranjament de la plaça de la Creu del Sud comencin al mes de setembre d’aquest mateix 2020 i, tot i que Puig no es mulla a l’hora de dir quan estaran enllestides, s’espera que hagin acabat abans de finals d’any.

tracking