Diari Més

Hostaleria

Restauradors s'uneixen per demanar la destitució de Varas de Domini Públic

Són empresaris de diferents parts de la ciutat que, a més, estudien promoure el tancament de l’hostaleria durant un dia sencer a Tarragona

Una terrassa de Corsini el dia de la reobertura de l'11 de maig, quan Tarragona va passar a la Fase 1.

Restauradors s'uneixen per demanar la destitució de Varas de Domini PúblicGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diferents grups de restauradors de Tarragona han dut a terme diverses reunions els últims dies en les que han debatut les diferents mancances i necessitats del seu sector, així com la voluntat de reclamar a l’Ajuntament de Tarragona més informació sobre les terrasses i més agilitat a l’hora de tramitar els permisos. Segons ha pogut saber Diari Més, l’objectiu principal de la unió dels diferents grups de restauradors és la destitució de Paula Varas de la regidoria de Domini Públic.

Ha quedat palès els últims dies que part del sector de la restauració de Tarragona està molest per com s’ha gestionat la reactivació a la ciutat, primer limitant els horaris de les terrasses, a diferència d’altres ciutats, i, després, segons denuncien, amb una falta d’agilitat a l’hora de permetre l’ampliació d’espai a alguns dels bars i restaurants. A més, s’ha denunciat també que Paula Varas aprofités, suposadament, la regidoria per beneficiar un negoci familiar i per regular de manera restrictiva a la seva competència directa, fets que la mateixa regidora va desmentir ahir a través d’aquest mitjà.

No obstant això, els diferents hostalers, per les mancances que consideren que hi ha hagut a l’hora de gestionar aquesta reobertura progressiva per part del consistori, han decidit emprendre diverses accions. En primer lloc, redactaran un manifest amb les demandes i exigències d’aquesta part del sector, demanaran la destitució de Paula Varas com a regidora de Domini Públic, faran una mobilització amb cartells i missatges reivindicatius la setmana vinent a la porta de l’Ajuntament i, si no reben una resposta oficial i ferma a les seves demandes, estudien promoure un dia de vaga entre tots els empresaris de la restauració, és a dir, el tancament, durant un dia sencer, de tots els negocis d’hostaleria de la ciutat de Tarragona.

Els locals que formen part d’aquest moviment són del barri del Serrallo, de Corsini, de la Rambla Nova i de la Part Alta. Lamenten que hi ha gent que no té terrassa i que l’han demanat, i que ja poden obrir però encara no han rebut resposta per part de l’Ajuntament a la seva sol·licitud. Ahir van dur a terme una nova trobada i esperen que més negocis se sumin a l’agrupació.

tracking