Diari Més

Ensenyament

Les escoles públiques de Tarragona obriran cada dia per l'Educació Infantil, però restringiran la Primària

Els alumnes de sisè podran anar-hi un cop a la setmana, però els de primer a cinquè només una vegada entre l'1 i el 19 de juny

Imatge d'arxiu d'una aula buida.

aula escola infantilEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles públiques de Tarragona ja han establert les mesures que aplicaran per a la reobertura dels centres en aquest procés de desescalada de l'alerta sanitària pel coronavirus. Els directors i directores dels centres van acordar, aquest dilluns 25 de maig, les normes que aplicaran al conjunt de les escoles.

Aquestes normes estableixen diferents límits d'assistència segons el tipus d'escolarització. Així, l'Educació Infantil s'estableix com un servei d'acollida que estarà actiu de les 9 a les 13.00 hores cada dia i s'hi podrà anar de manera voluntària.

Els alumnes podran acudir al centre diàriament i tindran prioritat els progenitors que treballin fora de casa i no puguin fer-se càrrec dels nens. Per acreditar aquesta circumstància, els centres facilitaran als pares una declaració responsable que caldrà signar. En qualsevol cas, els centres hauran d'estar notificats prèviament de l'assistència de l'alumne a classe.

Pel que fa a l'educació Primària, s'han fet dues distincions. La primera és pels alumnes d'últim curs, de sisè. Aquests, també de manera voluntària, podran acudir al centre un cop per setmana (entre l'1 i el 19 de juny, quan acaba el calendari lectiu). Cada centre acordarà l'horari previst per les classes de sisè i els grups que es podran fer seran de com a màxim 13 alumnes. Caldrà que els pares informin prèviament de l'assistència de l'alumne.

La resta de cursos de primària, és a dir, de primer a cinquè, tindran unes condicions diferents. Només està previst fer atenció tutorial i tan sols una vegada entre l'1 i el 19 de juny. Aquesta serà també voluntària i caldrà fer-la dins la convocatòria prèvia que realitzarà cada centre.

A banda d'aquestes circumstàncies comunes segons els cursos, els centres també preveuen fer una atenció personalitzada en aquells casos en què es demani. Es podrà fer una trobada amb el tutor o tutora de l'alumne i amb la presència d'un únic familiar per a tractar casos específics.

Els centres demanaran que els alumnes que assisteixen a qualsevol de les modalitats previstes compleixin també amb el requisit, evident, de no patir la malaltia de la Covid-19. També però, es demana que els alumnes no hagin estat en contacte amb cap malalt afectat pel coronavirus els catorze dies anteriors i també que es tingui el calendari de vacunes al dia.

tracking