Diari Més

Política

La CUP de Tarragona demana la dimissió de Ballesteros i Floria pel 'cas Inipro'

L'advocat de Ballesteros ha acusat a la CUP de perseguir «un rèdit polític als jutjats enlloc de buscar-lo a les urnes»

Les cupaires, que són acusació popular, celebren que la plana major del PSC a Tarragona anirà a judici.

La CUP de Tarragona demana la dimissió de Ballesteros i Floria pel 'cas Inipro'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona considera que un cop s'ha confirmat que l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros i l'exportaveu socialista Begoña Floria aniran a judici pel 'cas Inipro' han de dimitir del càrrec de regidor i regidora, respectivament, que ostenten en l'actualitat. En una compareixença de premsa davant l'Ajuntament, la portaveu dels anticapitalistes, Laia Estrada, ha admès que estan «contentes» per haver constatat que, set anys després de portar el cas a fiscalia, «les persones que enteníem que estaven directament implicades aniran a judici». A més, la CUP ha instat el govern municipal d'ERC i En Comú Podem a «fer net», a «aixecar les catifes» i a personar-se en totes les causes judicials que té obertes el consistori per presumpta corrupció.
La CUP ha celebrat que «la plana major del PSC a Tarragona» vagi a judici i ha subratllat que «això no hauria passat si no hagués estat perquè el comitè d'empresa de l'IMSS va alertar de factures de les quals no tenien coneixement ni explicació», ha assenyalat Estrada.

Les anticapitalistes han subratllat que l'exalcalde Ballesteros les va «acusar de persecució política» i «va intentar minimitzar aquest cas», i que l'exportaveu Begoña Floria ho va titllar de «mala praxi».

«Es va intentar restar importància a un cas de corrupció amb els serveis socials, que vetllen per les persones més desfavorides, i en aquest cas amb prop de 300.000 euros que es van destinar a tasques del partit socialista», ha afegit la regidora cupaire.

Segons els anticapitalistes, tant per acció com omissió «sempre hi ha hagut motius més que de sobres per demanar la dimissió» dels dos càrrecs polítics. «Tan greu era participar-ne de forma activa com que això passés davant dels seus nassos i no se n'assabentessin», ha afegit Estrada.

Per això, la CUP ha demanat la dimissió de l'exalcalde i de la regidora -ara regidors a l'oposició pel PSC-. Alhora, els anticapitalistes han exigit al govern municipal que «faci net d'una vegada» i que es personi en tots els casos de presumpta corrupció que estan als jutjats com són els de l'empresa de mitjans de comunicació, la d'aparcaments, l'EMT i el pàrquing de Jaume I.

«Cal que aixequin catifes, que mirin què ha passat amb els Jocs Mediterranis o que mirin les empreses que gestionen grans contractes com el de la brossa. Això demanava la gent quan va votar canvi, que es fes net i es fes fora la màfia», ha subratllat la portaveu de la CUP.

A més, el grup municipal de CUP ha demanat al govern de Pau Ricomà que obligui les persones que aniran a judici a retornar els diners públics desemborsats per la seva defensa en el 'cas Inipro'. Segons ha detallat Estrada, són més de 60.000 euros –uns 12.000 per Ballesteros, uns 14.500 per Floria, uns 6.000 per Cuadrado i 5.500 per Muñoz, entre d'altres.

De la seva banda, l'advocat Carles Perdiguero, que representa l'acusació popular exercida per la CUP, ha aclarit que l'Audiència de Tarragona ha desestimat els recursos dels principals investigats –nou persones- i ha dictat el sobreseïment respecte sis persones més.

Segons Perdiguero, tot i que les defenses demanaven l'arxivament per falta d'indicis, els magistrats, en una interlocutòria «àmplia i fonamentada», consideren que «hi ha base suficient» perquè s'asseguin a la banqueta dels acusats i hagin de donar resposta per «la totalitat dels delictes» –fins a vuit en el cas de Ballesteros.

El PSC reivindica «la innocència de les persones investigades»

Per la seva banda, elPartit dels Socialistes de Catalunya a Tarragona i el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Tarragona ha manifestat en un comunicat que «el procés judicial que culminarà amb l’esclariment de tot els fets i en la innocència de les persones investigades». Després de 7 anys, celebren que la resolució deljudici posarà punti final a una etapa de «patiment personal».

El grup també celebra que l'Audiència «ha exculpat a 6 persones» treballadores de l'empresa, i reiteren la innocència deJosep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria.

La defensa de Ballesteros carrega contra la CUP

Per la seva banda, l'advocat de l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, David Rocamora, ha explicat en declaracions a l'ACN que té ganes que arribi el judici perquè «quedi clara l'absoluta falta de relació de Ballesteros amb els fets que se li atribueixen». Rocamora ha carregat contra la CUP, a qui ha acusat de perseguir «un rèdit polític als jutjats enlloc de buscar-lo a les urnes» i ha afirmat que els anticapitalistes saben que l'exalcalde és innocent.

tracking