Diari Més

Terrasses

«Varas regula matèries de Domini Públic on té interessos privats»

Escribano diu que el sector de l’hostaleria està «molest» perquè ella «regula de forma restrictiva la seva competència directa»

Carrer de Cós del Bou, en el qual s'estudia que els negocis comparteixin terrassa entre ells.

«Varas regula matèries de Domini Públic on té interessos privats»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de l’hostaleria de Tarragona segueix en guerra amb la regidora de Domini Públic de l’Ajuntament, Paula Varas. El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC), Javier Escribano, assegura a Diari Més que hi ha «malestar» dins el sector perquè Varas regula matèries de Domini Públic en les que hi té un «interès privat». Escribano ja va criticar la setmana passada que Tarragona fos l’única ciutat de la zona que limitava els horaris de les terrasses de bars i restaurants quan la normativa del BOE no ho contemplava.

La regidora d’ERC al govern és la propietaria del restaurant Adelita, a Cós del Bou, «l’únic carrer de la Part Alta de Tarragona que es tallarà al trànsit i en el qual s’hi podran col·locar terrasses quan fins ara no es podia», lamenta Escribano. A més, en aquest sentit, tot i que Varas va dir que s’han declinat ampliacions de terrassa perquè no hi ha prou espai, Escribano assegura que no és així perquè «als negocis de la plaça del Rei no els han acceptat l’ampliació i tenen moltíssim espai».

Per la seva banda, la propietària d’un restaurant a la Part Alta, que prefereix mantenir-se en l’anonimat, lamenta també que «l’únic carrer que es tallarà serà Cós del Bou, on ella té el restaurant». «Molts dels restauradors d’aquí a la Part Alta comptem amb espai suficient per ampliar la terrassa i tot i això ens ho han denegat, creiem que no s’ha estudiat cas per cas i això ens perjudica, tot just ara, que és quan necessitem ajudes i facilitats», afegeix.

En aquest sentit, Escribano denúncia que Varas «està regulant de manera restrictiva la seva competència directa, a través de la regidoria de Domini Públic». En aquest sentit, el president de l’associació de restauradors creu que «aquests fets causen diverses inseguretats». «La pregunta que ens fem és si Varas enviarà a la Guàrdia Urbana al seu carrer, a veure si les terrasses compleixen la normativa i, si posen dues multes al seu restaurant per incompliment, es retirarà la llicència a ella mateixa? Ens n’hem de fiar d’ella, quan ha demostrat no tenir pudor polític i s’ha posat al capdavant d’una regidoria que regula unes matèries que estan relacionades amb el seu interès privat?», diu Escribano. «Ens sembla vergonyós que això passi en una ciutat com Tarragona, ja que és una anomalia democràtica molt gran», afegeix.

Varas diu la seva

Per la seva banda, Varas assegura a aquesta redacció que «és mentida que Cós del Bou sigui l’únic carrer de la Part Alta que es tallarà al trànsit, n’hi ha més i, de fet, Cós del Bou sempre es talla a partir de les 11 hores del matí i sempre s’hi ha pogut col·locar terrassa». Varas afegeix que a la Part Alta es permetrà l’ampliació de terrasses en 11 carrers i places, entre els quals hi ha el carrer Ferreres o «el carrer de les Cuirateries, on hi ha el negoci de Javier Escribano, al qual també se li permet posar més taules i cadires».

En aquest sentit, l’edil d’ERC apunta que va ser en una reunió amb l’alcalde Pau Ricomà i la resta de regidors amb les associacions d’hostaleria de Tarragona quan es va posar sobre la taula l’opció de fer una terrassa conjunta entre els diferents negocis del carrer i que depèn estrictament de l’alcalde la seva autorització. «A més, Escribano era en aquella trobada i no va dir res al respecte», afegeix Varas, que defensa que tot el tema de les terrasses «s’ha abordat amb un equip tècnic d’alt nivell professional, en coordinació amb la Guàrdia Urbana i amb el suport administratiu de diferents departaments municipals».

L’edil reconeix que el restaurant de Cós del Bou és del pare dels seus fills, però defensa que mai ha sigut seu i que «el simple fet de tenir una relació familiar, afectiva o d’amistat amb algú que tingui un restaurant, no em fa mereixedora de cap reprovació ni sospitosa de res. A mi no se’m podrà acusar mai de tracte de favor, ni de suborn, ni de tràfic d’influències ni d’ús abusiu de les meves funcions públiques en benefici de ningú».

Varas afegeix que «les acusacions i falòrnies que hem rebut en aquest tema formen part d’una campanya d’assetjament i enderrocament orquestrada per una oposició virulenta i irresponsable que des del primer minut ha pretès enfangar una gestió impecable amb arguments absurds i fal·laços» i que, en tot cas, «els criteris de les terrasses noves, els horaris de funcionament, la reactivació del comerç, l’exempció de taxes, les ajudes i subvencions, són decisions adoptades en el si de l’equip de govern, no són decisions arbitràries ni individuals, perquè donen compte de la visió de ciutat que tenim: una ciutat ordenada, neta i segura: una ciutat sostenible».

Finalment, Varas defensa que «les persones que puguin tenir una relació afectiva o d’amistat amb mi, com qualsevol empresari del sector, tindran l’obligació, amb major raó, de complir la normativa, pagar impostos i estar al dia en les taxes municipals. Així mateix, el fet de tenir una vinculació amb mi no pot restringir el seu dret i llibertat a desenvolupar una activitat comercial com qualsevol habitant de la ciutat».

tracking