Diari Més

Societat

Mémora amplia aforament de vetlles i cerimònies a instal·lacions en fase 2

El proctocol es va activar dilluns a la província de Tarragona

Una imatge d'arxiu del tanatori de Mémora, al carrer Bèlgica.

Mémora demana permisos per obrir un forn crematori al TecnoparcOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La funerària Mémora ha anunciat avui dimarts que els 62 tanatoris, les set sales de vetlla i els dos cementiris que gestiona en territoris que es troben en la fase 2 de la desescalada amplien el seu aforament per a enterraments i cerimònies.

En un comunicat, la funerària ha detallat que la fase 2 permet incrementar l'aforament a les sales de vetlla fins a un màxim de 15 persones, en les cremacions i comitives de cementiris s'autoritzen fins a 25 persones més els oficiants, i que l'aforament permès en cerimònies creix fins al 50% de la capacitat del recinte.

Aquests nous protocols van ser activats ahir dilluns 25 de maig als tanatoris de Mémora ubicats a les regions que han estat considerades aptes per seguir amb el procés de desescalada a les províncies d'Àlaba, Cadis, Guadalajara, Guipúscoa, Osca, La Rioja, Navarra, Sevilla, Tarragona, Terol i Saragossa.

En el cas de Catalunya, la funerària ha destacat que a data del 21 de maig es va deixar sense efecte la resolució emesa el passat 1 d'abril per la qual els serveis funeraris van ser declarats de prestació forçosa en ocasió de l'emergència sanitària.

D'aquesta manera, l'Administració ja no tindrà competències d'assignar a cada hospital, centre residencial o espai medicalitzat una empresa funerària per a la prestació de servei ni per dictar un preu màxim del servei funerari bàsic.

tracking