Diari Més

Societat

La Biblioteca Pública de Tarragona va començar ahir dilluns a rebre als primers usuaris

Un total de 107 biblioteques públiques del sistema de lectura pública de Catalunya ofereixen serveis presencials

Imatge d'arxiu de la Biblioteca Pública de Tarragona.

La Biblioteca Pública de Tarragona va començar ahir dilluns a rebre als primers usuarisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 107 biblioteques públiques de les 423 que formen el sistema de lectura pública de Catalunya ofereixen ja serveis presencials de préstec amb cita prèvia als seus usuaris coincidint amb els diferents plans de desescalada.

Segons ha informat aquest dimarts el departament de Cultura, de les biblioteques que han reobert parcialment els seus serveis, 44 ho van fer abans del dilluns 25 de maig i 63 han reobert a partir del 5 de maig; i «entre l'1 i el 2 de juny està prevista l'obertura de 40 centres més».

Des de l'11 al 25 de maig s'han realitzat un total de 5.500 préstecs de documents físics, i en paral·lel les biblioteques han prestat 51.000 documents electrònics a través de la biblioteca digital eBiblioCat.

Les condicions i calendaris previstos pel Ministeri de Sanitat obliguen les biblioteques públiques a adoptar una sèrie de mesures especials per a garantir la seguretat d'usuaris i personal com la de prestar els serveis autoritzats mitjançant equips diferenciats i treball per torns, de manera que les biblioteques han hagut de readaptar els seus horaris d'obertura a aquestes noves condicions.

Els usuaris poden conèixer la previsió de reobertura i els horaris de les biblioteques a través de les pàgines web de cada biblioteca, de les xarxes territorials i a través del Directori de Biblioteques de Catalunya.

La Biblioteca Pública de Tarragona ja va començar ahir dilluns a rebre als primers usuaris, que prèviament havien fet les seves peticions de documents en préstec i en aquest primer dia s'han processat un total de 100 peticions.

tracking