Diari Més

Salut

Pacients del CAP Jaume I de Tarragona es fan la prova del Sintrom sense baixar del cotxe

És una mesura que s’aplica des de l’inici del confinament

Un pacient es fa la prova del Sintrom

Pacients del CAP Jaume I de Tarragona es fan la prova del Sintrom sense baixar del cotxeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sintrom és un anticoagulant que necessiten milers de persones arreu del país per a evitar trombos. Ja sigui per alguna afectació cardíaca, per una intervenció o per altres motius, aquest és un medicament molt utilitzat que, a més requereix un control periòdic, que pot anar d’una setmana a un mes.

Al CAP Jaume I de Tarragona han trobat la fórmula per poder realitzar aquest control amb el mínim perill de contagi del coronavirus. La fórmula és molt senzilla: és exactament el mateix, però sense baixar del cotxe. O sigui, punxada al dit, extracció de sang, anàlisi ràpid, resultats i pauta setmanal, amb la quantitat de pastilles que s’ha de prendre diàriament el pacient per a la correcta coagulació de la seva sang. La idea es va posar en marxa a mitjans de març.

Ana Martín, directora del CAP Jaume I, explica a aquest mitjà d’on sorgeix la idea. «Amb el problema que suposa el coronavirus, creiem que s’ha de venir al centre per a allò que sigui imprescindible. El Sintrom és una prova que no es pot demorar i, per tant, hem buscat fórmules. A gent a partir de 80 anys o que no es poden desplaçar els ho fem a casa, però també hi ha persones que poden passar pel centre, aturar un moment el cotxe i marxar cap a casa amb la pauta per a les pròximes setmanes».

Els pacients aparquen el vehicle a la part posterior del centre i, segons la directora, «el volum és d’uns deu o dotze a la setmana», ja que la resta ho fan a domicili o amb el procediment habitual, entrant al CAP. A més, detalla Martín que «ens estem plantejant utilitzar el mateix procediment per a realitzar els PCR», que són proves de detecció del coronavirus.

Rocío Solís, adjunta a la direcció, afegeix que «està resultant una mesura que deixa molt satisfets tant als pacients com als familiars, ja que hi ha gent amb dificultats per a poder venir al centre». Solís afegeix que «estem molt contents de com està funcionant» i avança que van més enllà, ja que «ens plantegem mantenir aquesta modalitat independentment de la desescalada».

tracking