Diari Més

Comerç

Els centres comercials de Tarragona reobren amb un degoteig constant de clients

Els empresaris esperen que les mesures de seguretat implementades ajudin a generar confiança entre els consumidors

Pla general de l'entrada del Corte Inglés de Tarragona, el primer dia d'obertura

Els centres comercials de Tarragona reobren amb un degoteig constant de clientsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres comercials de Tarragona han tornar a obrir portes aquest dilluns, un cop la ciutat ha entrat en la fase dos de la desescalada. Des de primera hora del matí hi ha hagut un degoteig constant de clients, però en cap moment hi ha hagut cues o aglomeracions i l'aforament reduït que s'ha decretat ha estat suficient per absorbir la demanda. Els empresaris esperen que les mesures de seguretat que han adoptat permetin que els consumidors tornin a tenir confiança per tornar als establiments. Els clients, per la seva banda, han aprofitat el matí per fer compres endarrerides o canviar productes que han adquirit per internet durant el confinament.

Els dos centres comercials del centre de la ciutat han reobert a primera hora del matí sense un gran volum de clients. Amb el pas de les hores diferents persones han anat accedint a les instal·lacions, amb respecte i paciència per les noves mesures de seguretat, ben visibles en tots els espais. Només entrar, obligació de rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i de dur la mascareta posada.

«És un dia fantàstic, és com una nova inauguració», ha apuntat Valentí Muñoz, director del Corte Inglés de Tarragona, el primer de la firma que reobre a tota Catalunya. Muñoz ha indicat que «les mesures de seguretat han vingut per quedar-se», com a mínim fins que hi hagi una vacuna o fins que la ciutadania recuperi la confiança. En aquest centre han previst mesures especials per garantir la desinfecció de la roba, com ara aplicar-li un vapor especial, o la instal·lació de cabines amb llum ultraviolada, que permeten netejar els articles en quinze minuts.

Corte Inglés ha mantingut oberta la secció d'alimentació durant tot l'estat d'alarma. Muñoz ha concretat que en aquests articles les vendes s'han incrementat i que els enviaments a domicili i les compres fetes en línia per recollir amb el cotxe s'han disparat. «Teníem una mitjana de 60 comandes al dia i s'han multiplicat per cinc», ha assenyalat.

Compres endarrerides i canvis

Els clients, per la seva banda, han aprofitat la primera jornada per fer compres endarrerides, especialment de roba, i devolucions de productes que en les darreres setmanes han adquirit per internet. «No he comprat roba per internet, i com que amb el confinament la majoria ens hem engreixat, he vingut», ha explicat Fanny, una clienta del Corte Inglés.

Amb un caràcter més lúdic s'ho han pres Carla i Clara, dues amigues que tenien «moltes ganes» de poder trepitjar de nou un centre comercial. Han comentat que prefereixen anar físicament a la botiga enlloc de comprar en línia per la possibilitat d'emprovar-se la roba, però han lamentat que «a la web hi ha moltes coses que després a la botiga no hi són».
tracking