Diari Més

Estat d'alarma

El bany i prendre el sol està permès des d'avui a la Costa Daurada

La majoria de municipis no oferiran servei de dutxa, rentapeus i lavabos i les guinguetes obriran només en algunes platges

Imatge d'ahir de la platja de l'Arrabassada, on a partir d'avui ja estarà permès prendre el sol i banyar-se després del confinament.

El bany i prendre el sol està permès des d'avui a la Costa DauradaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ús recreatiu de les platges està permès des d’avui, un cop la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i la de les Terres de l’Ebre han passat a la Fase 2 del retorn a la nova normalitat. Durant els últims dies els ajuntaments dels municipis de la Costa Daurada han treballat a contrarellotge per preparar un pla d’accés i d’aforament per les seves platges per tal de controlar que els banyistes compleixin les distàncies de seguretat i les normatives d’higiene per evitar el contagi del coronavirus. Tot i això, no tots disposen de recursos i efectius per garantir aquest compliment. Les guinguetes, però, només començaran la instal·lació i posterior servei de restauració en aquells municipis que tenen el Pla d’Usos 2020 aprovat, que depèn de la resolució de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a Tarragona, l’Ajuntament va informar ahir que està enllestint l’entrada en funcionament d’una aplicació que permetrà conèixer l’aforament de les platges per evitar la saturació en tot moment. Es preveu també un sistema de megafonia amb el que s’anirà informant la població de l’estat d’aforament i de les mesures de seguretat, a més de les tasques de vigilància que Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Portuària duran a terme per tal de no superar l’aforament en moments puntuals, com els caps de setmana.

Finalment, el consistori va anunciar que no hi haurà ni lavabos ni dutxes disponibles, tot i que l’Estat espanyol ho permet sempre que es pugui garantir la seva desinfecció. Per altra banda, el servei de guinguetes quedarà reduït al d’aquelles que tenen llicència per a tota la temporada.

De la mateixa manera, Salou ja va anunciar la setmana passada que implantaria també una aplicació que permetrà als usuaris de les platges triar a quina d’elles, i a quina zona, poden anar. Segons el regidor de Platges, Pedro Madrona, els rentapeus, les dutxes i els lavabos s’obriran progressivament els pròxims dies. A més, Salou va aprovar divendres el Pla d’Usos i les guinguetes ja poden començar el servei de terrasses.

Cambrils, en canvi, ja està treballant en una cartelleria específica per instal·lar a les platges que s’afegirà a la senyalització vertical i horitzontal que ja hi ha a les zones més concorregudes per facilitar que les persones caminin per la seva dreta i evitar aglomeracions. De moment, estaran tancades les dutxes, els rentapeus, les fonts i les àrees infantils. Pel que fa a les guinguetes, Cambrils ja té el Pla d’Usos aprovat i la setmana passada va donar llum verda als adjudicataris dels negocis per començar el muntatge de les instal·lacions i, posteriorment, l’activitat.

A Altafulla no es controlarà ni l’accés ni l’ocupació de la platja. Segons explica la vicealcaldessa de la població del Baix Gaià, Alba Muntadas, el servei de socorrisme no començarà fins al 13 de juny, i intentaran que els informadors que contractaran per explicar les mesures de seguretat que cal prendre als banyistes comencin el mateix dia. «Mentrestant apel·lem a la responsabilitat ciutadana perquè mantinguin la distància de seguretat», assegura Muntadas. A més, explica que avui la brigada farà tasques de condicionament dels accessos i de neteja de la platja.

Pel que fa a les dutxes, rentapeus i lavabos, Muntadas ja va reconèixer que el consistori no pot garantir la seva correcta higienització i desinfecció per tal que no esdevinguin un focus de contagi. Per altra banda, aquest any no hi haurà guinguetes a la platja d’Altafulla.

A Roda de Berà no disposen d’efectius per controlar l’accés i l’ocupació de les platges, però són molt amples i mentre no hi hagi turisme no s’ompliran. Més endavant el consistori contractarà informadors per controlar que la gent compleixi les mesures. Tampoc hi haurà dutxes, rentapeus i lavabos per un tema d’higiene i de risc de contagi. Per altra banda, també tenen el Pla d’Usos aprovat i les guinguetes podran començar demà a muntar les instal·lacions.

De la mateixa manera, el Vendrell disposa de platges llargues i amples. Això fa que el tema de l’aforament no sigui un problema. Des del consistori apel·len a la responsabilitat de la gent i recordaran als banyistes que cal complir les mesures de seguretat a través de megafonia i, més endavant, amb la contractació d’informadors.

Per contra, encara no tenen el Pla d’Usos aprovat i, per tant, les guinguetes no poden començar la seva activitat. Pel que fa al servei de socorrisme, aquest començarà, com cada any, per Sant Joan.

Les platges de la ciutat de Tarragona no tindran servei de dutxa, rentapeus ni lavabos.

El bany i prendre el sol està permès des d'avui a la Costa DauradaOlívia Molet

tracking