Diari Més

L'alcalde de Tarragona demana «seny» i «responsabilitat» a la ciutadania amb el pas a la fase 2

L'Ajuntament treballa amb la creació d'una aplicació que permetrà saber l'aforament de les platges

Dues dones d'esquenes caminant a la platja Llarga de Tarragona en l'últim dia de la fase 1.

L'alcalde de Tarragona demana «seny» i «responsabilitat» a la ciutadania amb el pas a la fase 2ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha demanat «seny» i «responsabilitat» a la ciutadania per evitar la propagació del coronavirus a partir d'aquest dilluns quan la ciutat, com la resta de la demarcació, entrarà a la fase 2 del pla de desescalada. Ricomà confia que els ciutadans compleixin amb les recomanacions i espera continuar sent un «exemple» del desconfinament. A banda, l'Ajuntament prepara una aplicació que permetrà saber quin és l'aforament a les platges per evitar-ne les aglomeracions. Segons el consistori s'activarà properament.

L'Ajuntament de Tarragona ha recordat que a partir de dilluns està permès el bany i la pràctica d’esports aquàtics de manera individual. Amb tot, l'administració local demana que es compleixin les obligacions i recomanacions per tal de mantenir un bon comportament entre els usuaris.

Entre les principals recomanacions destaquen que estan permeses les trobades de fins a quinze persones i que és necessari mantenir la distància de seguretat de dos metres entre usuaris i de sis respecte a la primera línia de mar. També es recomana respectar la franja de sortida de la gent gran, de 10 a 12 del matí, i no romandre a la platja més de tres hores. A més, es recomana accedir a la sorra amb un calçat diferent del que s’usi per caminar pel carrer i recorden que no hi haurà lavabos ni dutxes disponibles.

D'altra banda, el consistori informa que els cossos policials faran tasques de vigilància per evitar que se superi l’aforament sobretot els caps de setmana. També es preveu que s'informin als ciutadans a través de la megafonia.

Les terrasses dels establiments recuperen l'horari d'abans de la pandèmia

Els bars i restaurants de la ciutat recuperaran aquest dilluns l'horari de tancament de les terrasses que tenien abans de la crisi sanitària. En concret, de diumenge a dijous podran estar obertes fins a les dotze de la nit i els divendres, dissabte i vigílies de festius fins a la una de la matinada. Així mateix, les terrasses de la Plaça de la Font podran obrir una hora més en tots els casos.

tracking