Diari Més

Mobilitat

Tarragona limitarà la circulació en patinet elèctric als majors de 16 anys

Els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com els patinets elèctrics, no podran circular per les calçades amb una limitació superior als 30 km/h

Imatge d'arxiu d'un usuari de patinet elèctric circulant per la ciutat de Tarragona.

Tarragona limitarà la circulació en patinet elèctric als majors de 16 anysGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A més de limitar la velocitat dels vehicles que circulen per la calçada a 30 km/h a la ciutat de Tarragona, les modificacions de l’Ordenança General de Convivència i Ús dels Espais Públics contemplen que estarà prohibida la circulació amb Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com els patinets elèctrics, que arribin als 25 km/h de velocitat als menors de 16 anys.

En aquest sentit, l’ordenança entén per VMP «aquells vehicles que, dotats d’una o més rodes, disposen d’una única plaça pel conductor i es propulsen en exclusiva per motors elèctrics, que proporcionen una velocitat màxima per disseny entre 6 i 25 km/h. Poden estar dotats de seient sempre que disposin d’un sistema d’auto equilibri. No necessiten autorització administrativa ni assegurança per circular». L’objectiu de l’Ajuntament de Tarragona amb aquestes modificacions és que les bicicletes i patinets elèctrics puguin circular per la calçada, garantint la seva seguretat, de manera que no circulin per la vorera, protegint així els vianants.

L’ordenança assenyala que els VMP «circularan de manera indistinta pels carrils bici, carrers de convivència, àrees de vianants, carrers de prioritat invertida i la mateixa calçada, havent de respectar en tot moment les normes generals de circulació». Per això, excepcionalment i sempre que l’afluència de vianants ho permeti, «podran circular per les àrees reservades a aquests, excepte les voreres, tot respectant la seva prioritat de pas i adequant la seva velocitat a la del pas d’una persona, sense superar en cap cas els 6 km/h». A més, s’haurà de mantenir una distància de seguretat mínima d’1,5 metres respecte als vianants i les façanes dels edificis, així com aturar la circulació del vehicle en moments d’aglomeració de persones, «és a dir, quan no sigui possible circular en línia recta durant cinc metres de manera continuada. En tot cas es tindrà precaució especial al pas per les interseccions».

El document també contempla que els VMP han d’anar equipats «de tots els elements de seguretat i visibilitat exigibles a les bicicletes que resulten traslladables als VMP». Això són, frens, timbre i, durant les hores nocturnes o d’escassa visibilitat a causa de circumstàncies meteorològiques o ambientals, enllumenat i elements reflectants homologats. En aquest cas, la persona usuària també haurà de portar col·locada a més alguna peça de roba o element reflectant.

L’ordenança recomana l’ús de casc en circular en VMP, ja que la normativa general de trànsit no ho obliga i, a més, no podran circular per aquelles calçades on la velocitat màxima permesa superi els 30 km/h. També hi ha una sèrie de limitacions en la circulació amb els vehicles de mobilitat personal. No es pot utilitzar el mòbil ni portar auriculars, tampoc portar passatgers, deixar el manillar amb les dues mans, ni circular fent zig-zag entre vehicles en marxa o entre altres persones, tampoc es pot carregar els VMP amb objectes que dificultin les maniobres o redueixin la visió, ni circular sota els efectes de les drogues o l’alcohol.

Finalment l’ordenança adverteix que «les infraccions a les disposicions d’aquest article seran sancionades com a faltes lleus, excepte les que d’acord amb la normativa general d’aplicació siguin considerades com a greus o molt greus»

Pel que fa a monopatins, patins i joguines o enginys similars, el seu ús està prohibit a la calçada. Només els menors de 16 anys, sota la responsabilitat de la persona que estigui a càrrec seu, podran circular amb aquests vehicles per les voreres i passeigs, sempre que l’afluència de gent ho permeti i adequant la seva velocitat a la dels vianants.

tracking