Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona atura el pla urbanístic de Mas d'en Sorder

El plenari aprova que els vehicles no puguin circular a més de 30 km/h

Mas d'en Sorder és un edifici emblemàtic que, actualment, es troba en molt mal estat.

La suspensió del PP43 paralitzarà també l'hotel de Mas d'en SorderGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres suspendre la tramitació de llicències per desenvolupar el pla urbanístic de Mas d'en Sorder. El pla s'ha aturat amb els vots de l'equip de govern, Junts per Tarragona i la CUP. També s'ha donat llum verda a la nova ordenança de convivència i ús dels espais públics, que contempla que els vehicles no puguin circular a més de 30 km/h per la ciutat i promou que les bicicletes i els patinets vagin per la calçada. A banda, ha tirat endavant un modificatiu de crèdit que preveu una partida de 300.000 euros per a EPI de protecció contra la covid-19.
La paral·lització del pla urbanístic de Mas d'en Sorder ha generat tensió entre diferents formacions. El conseller de Territori del consistori, Xavier Puig, ha al·legat raons de cohesió de la ciutat, de sostenibilitat i d'eficiència per justificar l'aturada. A més, ha apuntat que «la ciutat no és de cap promotor, sinó que és dels ciutadans». Des de l'oposició, el portaveu del Partit Popular, José Luís Martín ha denunciat que l'executiu municipal genera «inseguretat jurídica» als inversors i que la suspensió de les llicències «possiblement voregi el frau de llei». Des del PSC, la consellera Begoña Floria ha criticat que fins fa un parell de mesos ERC mai s'havia oposat al projecte ni havia presentat cap esmena i ha considerat que hi ha una «arbitrarietat» en la paralització que pot portar problemes al consistori.

D'altra banda, també s'ha aprovat un pla de subvencions de suport al sector cultural, afectat per la crisi del coronavirus. També ha prosperat un modificatiu de crèdit que contempla una aportació de 100.000 euros per desenvolupar plans d'ocupació per arranjar boscos de l'Anella Verda a partir de la tardor i una partida de 142.000 euros per fer millores a la muralla romana. En mesures relacionades amb la covid-19 s'han aprovat 90.000 euros per programes educatius per minimitzar la bretxa social, 20.000 euros per fumigar espais i 50.000 euros per comprar material informàtic per fomentar el teletreball entre els treballadors de l'Ajuntament.

tracking