Diari Més

Solidaritat

Joves de l'Hospitalitat de Lourdes editen un vídeo per donar suport als malalts

L’objectiu és arribar a la gent gran que no ha pogut participar en el pelegrinatge a terres franceses

Miriam Padrell, una de les participants en el vídeo.

Joves de l'Hospitalitat de Lourdes editen un vídeo per donar suport als malaltsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de joves de l’Hospitalitat de Lourdes de Tarragona han editat un vídeo per donar suport i animar la gent gran i, de manera especial, la que pateix malaltia, com a resposta a l’anul·lació del viatge que el pròxim mes de juliol s’havia de fer al santuari marià dels Pirineus francesos i que va ser suspès a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Oriol Ventura, responsable de l’àrea de joventut de l’Hospitalitat, va comentar que «tenim un grup de Whatsapp i mitjançant aquest es va proposar fer el vídeo per donar suport a la gent gran i malalta, i van rebre moltes propostes, fins i tot de persones que feia temps que no podien participar en el pelegrinatge, la qual cosa ens ha fet molta il·lusió». Ventura va dir que no poder fer el pelegrinatge aquesta ha estat un cop dur «perquè hi ha gent que, quan acaba un, comença a preparar el següent», però «no ha estat possible».

El responsable dels joves de l’Hospitalitat va comentar que el pelegrinatge «són vacances, retrobaments amb persones que fa temps no veus i un contacte amb gent que està malalta amb la que comparteixes experiències», va dir. Ventura va recordar que també és novetat el fet que d’adaptar la Cadena de Pregària als nous temps. «Amb motiu del quarantè aniversari dels pelegrinatges una persona la va fer i ara la volem revitalitzar», va dir. «El format és l’habitual, però l’Hospitalitat envia les plegaries de manera digital», va indicar.

Per la seva banda, Miriam Padrell, una de les persones participants i que interpreta la cançó Tot anirà bé, de Joan Dausà, va dir que va escollir aquesta peça per traslladar «positivisme a la gent que ho passa malament i que està sola». «La música és un llenguatge universal que ens uneix a tots des de la distància», va apuntar. Padrell va comentar que «aquest any s’ha hagut de suspendre el pelegrinatge a Lourdes i amb el vídeo volem acompanyar la gent que està a casa». «Els joves tenim l’avantatge de transmetre alegria i esperança, i per aquest motiu l’hem fet», va remarcar.

L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, presidida per Miquel Domènech, va anunciar el passat 30 de març que havia acordat suspendre la 48a edició del pelegrinatge diocesà al santuari localitzat a França, a conseqüència de la pandèmia per coronavirus. Aquest desplaçament anual s’havia de celebrar del 2 al 6 de juliol. L’Hospitalitat va optar per la seguretat sanitària dels possibles participants.

tracking