Diari Més

Urbanisme

Els promotors de Mas d'en Sorder «exigiran responsabilitats» per la cancel·lació del projecte

Han explicat que no han rebut cap comunicat oficial «de la decisió» presa al ple d'avui divendres

Aspecte de Mas d'En Sorder, edifici que es restaurarà i es convertirà en un hotel d'alta categoria.

El projecte de Mas d'En Sorder tira endavant per silenci administratiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors del projecte han mostrat en un comunicat el seu malestar arran de la decisió que s'ha pres avui divendres durant el ple de l'Ajuntament de Tarragona d'aturar el pla urbanístic de Mas d'enSorder.

En un comunicat han explicat que els promotors no han rebut cap comunicat oficial «de la decisió i dels motius que han fet que l'Ajuntament suspengui la llicència del projecte». Indiquen a més, que tot i haver sol·licitat aquesta informació «en reiterades ocasions» el consistori ha «evidenciat una falta de transparència en la gestió» del projecte urbanístic.

Per culpa d'aquest silenci, els promotors han decidit no fer declaracions al respecte «per una decisió que no coneixem oficialment, tot i que hauríem de ser els primersenestar informats». Consideren que aquest silenci els situa en una «posició d'indefensió i menyspreu».

A més, el grupEssentiaCosta Daurada ha explicat en aquest comunicat que van sol·licitar una reunió amb l'Ajuntament fa tres mesos, programada pel passat 23 de març de 2019. Per culpa de l'actual situació de l'Estat d'Alarma la regidoria d'Urbanisme els va comunicar que tindrien una «conversa telemàtica» que, a dir d'avui, encara no s'ha fet.

La paralització del pla urbanístic

Pel que fa a la decisió presa pel ple, indiquen que el projecte «disposa de tots els informes urbanístics, mediambientals i tècnics favorables» del mateix Ajuntament, de la Generalitat i dels seus òrgans dependents. Motiu pel qual entenen que «no té sentit suspendre la llicència».

Afegeixen que el PP-43 Mas d'enSorder«compleix totes les ràtios mediambientals amb aspectes innovadors», indiquen inclús que «de les 37 àrees de zona de bosc, 26 havien de ser cedides a l'Ajuntament per tal d'integrar-les a la zona verda de l'AP-7 i a l'Anella Verda».

Per tant, conclouen que la regidoria d'Urbanisme del consistori «desacredita» amb la decisió d'avui«els informestècnicscompetents en l'àmbit del PP-43.

Finalment, el gruppromotorsha indicat que «analitzarem la resolució quan tinguem un comunicat oficial i ens reservem les mesures judicials oportunes per exigir responsabilitats» per lacancel·laciódel projecte.

tracking