Diari Més

Economia

El trànsit del Port de Tarragona creix un 5,9% a l'abril

Aquest mes és millor que en els anys compresos entre 2013 i 2016

La pasta de paper impulsa la càrrega general, que ha registrat un total de 182.723 tones mogudes.

El trànsit del Port de Tarragona creix un 5,9% a l'abrilCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trànsit del Port de Tarragona va créixer el 5,9% al mes d'abril respecte al mateix mes de l'any anterior, amb més de 2,2 milions de tones mogudes, segons informa aquest divendres l'Autoritat Portuària (APT).

En el que portem d'any, només al mes d'abril el trànsit ha crescut respecte a el mateix mes de l'exercici anterior, però en històrics també és millor que els anys compresos entre 2013 i 2016.

El bon comportament dels agroalimentaris, la càrrega general convencional, els petrolífers i els productes químics expliquen aquests bons resultats.

L'enclavament marítim ha mogut 406.716 tones de productes agroalimentaris -principalment, cereals, farines, pinsos i farratges destinat a la ramaderia de Catalunya, Aragó i el nord peninsular i amb un destacat increment del 98% en fruites.

Per la seva banda, els líquids a granel, encapçalats pel gasoil, la gasolina i els seus derivats, sumen 1,5 milions de tones (184.849 de gasoil i 119.737 de gasolina, 307.981 altres productes petrolífers i la resta, altres derivats).

La pasta de paper impulsa la càrrega general, que ha registrat un total de 182.723 tones mogudes.

Tot i els bons resultats de l'abril, el trànsit del primer quadrimestre d'enguany llança un descens del 18,8%, en la mateixa línia que el sistema portuari espanyol, degut principalment a l'impacte de la pandèmia de coronavirus.

A més dels efectes negatius de la pandèmia, el Port de Tarragona acusa els tancaments de les centrals tèrmiques d'Andorra de Terol i Alcúdia de Mallorca, que representen un 6% del descens acumulat de gener a abril.

tracking